WONEN

Serre inrichten? Hier kun je aan denken! *

27 januari 2022

Heb je een serre bij je woning? Of het nu om een uitbouw gaat die je zelf hebt geregeld, of een serre die al langer bij je woning zit – het is leuk om er iets van te maken. Zo geniet je namelijk nog meer van dit zonnige plekje binnenshuis! Hoe kun je iets fraais maken van de serre? Het lukt met onze tips.

Fauteuil in de serre

Je wilt uiteraard lekker kunnen zitten in de serre. Maar om er nu een hele bank neer te zetten? Dat is misschien wat veel van het goede. Een ideale oplossing is het plaatsen van een fauteuil in de serre! Dat zit lekker én staat mooi. Zeker als je een mooi design uitkiest. Kijk eens naar een Bert Plantagie fauteuil. Deze stoelen zijn tijdloos en stijlvol, en passend bij veel soorten interieurs. Een Bert Plantagie fauteuil is er in verschillende kleuren en looks te vinden, zodat je de stoel goed op de rest van de serre af kunt stemmen. Ga voor een enkele Bert Plantagie fauteuil bij de inrichting, of kies meerdere stoelen uit. Het is natuurlijk ook maar net hoeveel ruimte er vrij is.

Eettafel in de serre

Heb je een ruime serre? Dan kun je nog een ander hoekje inrichten, met een eettafel! Eet voortaan altijd in de serre, of kies hier voor een tweede (eet)tafel in huis, waar je soms gaat zitten om lekker de krant te lezen bijvoorbeeld. Het is prettig om hier te zitten, omdat je van een mooi uitzicht geniet en veel licht hebt. Zeker als je huis verder vrij donker is, doet je dat goed.

Bijzondere vloer

De serre mag best een beetje opvallen! Het glaswerk zorgt hier in de eerste plaats natuurlijk al voor. Maar er is nog meer om aan te denken. Laat bijvoorbeeld een bijzondere vloer plaatsen in de serre. We denken aan een stoere betonvloer of juist een sierlijke vloer met opvallende tegels. Al staat hout ook heel chic. Zo zie je maar, je kunt dus eigenlijk alle kanten op met de styling. Zorg in ieder geval dat er geen saaie vloer in zit, zodat er veel is om naar te kijken. Ook vanuit de rest van de woonkamer, want als je vanuit de woonkamer op de serre uitkijkt, is dit al helemaal de moeite waard!

Planten in de serre

Maak van de serre een mooie overgang van binnen naar buiten door er veel planten te plaatsen. Zeker als je ook veel groen in de tuin hebt staan, geeft dat een doordacht geheel. Kunstplanten kunnen trouwens ook, als je niet zo goed bent in de verzorging van planten in huis. Je kunt bijvoorbeeld verschillende planten in de hoek neerzetten, naast elkaar. Zet ze op de grond, of op een smal tafeltje of kastje. Het is leuk om af te wisselen met planten in verschillende looks: denk aan hoge en lage planten, of planten met veel en weinig bladeren. Nog wat hippe plantenpotten erbij en het plaatje is compleet. Een voordeel is trouwens ook dat veel planten graag op een zonnige plek staan, wat in een serre natuurlijk wel goed zit.

Heb jij een serre of aanbouw aan je huis en zo ja, hoe heb je deze ingericht?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.