WONEN

Schaduw in je tuin – gewone parasol of zweefparasol? *

10 maart 2021

Het zonnetje begint steeds vaker te schijnen. Heerlijk! Echt, de lente en zomer kunnen wat mij betreft niet snel genoeg beginnen. Lekker naar buiten, veel wandelen in de natuur of gewoon lekker de tuin in met een boek. Ook de kinderen spelen graag buiten. En waar ik vroeger vaak urenlang in de zon lag te bakken, probeer ik dat nu tot een minimum te beperken. Even in de zon vind ik prima, maar daarna zoek ik het liefst de schaduw op. Ook voor de kinderen vind ik het belangrijk dat er in de tuin voldoende schaduw is. Op zoek naar een parasol dus! Maar koop ik dan het best een gewone parasol of ga ik voor een zweefparasol? Ik zet de overeenkomsten, de verschillen én de voor- en nadelen van beide typen parasols voor je op een rij!

Tuinparasol…

De tuinparasol, ook wel stokparasol genoemd, is waarschijnlijk het type parasol waar je meteen aan denkt als ik het over een parasol heb. Het is de traditionele variant, waarbij de ‘stok’ midden onder het doek van de parasol staat. Een groot voordeel van de tuinparasol is dat hij je veel flexibiliteit heeft. Je bepaalt zelf waar je de parasol plaatst en kunt hem ook vrij gemakkelijk verplaatsen. Verder is er heel veel keuze in formaten, designs, kleuren en materialen. Daardoor is er altijd wel een tuinparasol te vinden die aan jouw wensen voldoet. Een nadeel van de tuinparasol kan zijn dat

De tuin- of stokparasol is vooral geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een simpele, goedkope en fijne parasol voor in de tuin, die gemakkelijk te verplaatsen is. Heb je bovendien weinig ruimte in de tuin, dan is dit type parasol zeer geschikt, want doordat de stok in het midden zit neemt hij relatief weinig ruimte in.

… of zweefparasol?

Naast de ‘gewone’ tuinparasol kun je kiezen voor de zogenaamde zweefparasol. Deze parasol heet zo omdat hij als het ware boven je terras ‘zweeft’. Dat kan omdat de voet van een zweefparasol niet onder het midden van de parasol hoeft te staan. Je kunt de voet dus aan de zijkant van je terras zetten, terwijl het doek boven het midden hangt. De meeste zweefparasols kun je in verschillende richtingen kantelen. De parasol is in zijn geheel wat moeilijker te verplaatsen dan een gewone tuinparasol, maar door het kantelen kun je er toch voor zorgen dat de parasol altijd de juiste positie inneemt ten opzichte van de zon.

De zweefparasol is vooral geschikt voor mensen die het belangrijk vinden dat een parasol nooit in de weg staat.

Heb jij een parasol in de tuin staan? Zo ja, voor welk type parasol heb jij gekozen en waarom?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.