WONEN

Het restylen van de woonkamer – de stand tot nu toe *

28 juli 2017

Nadat ik begin dit jaar schreef over de plannen onze woonkamer te restylen is het akelig stil gebleven rondom dit onderwerp. Toch is er best wel wat veranderd en daarom lijkt het me hoog tijd jullie daar eens over bij te praten. Wat hebben we tot nu toe veranderd, waar staat er nog op de planning en waar twijfelen we nog over? 

Ik zocht dat oude artikel net even op en vond het toch wel erg leuk de foto’s te zien. Zoals je zo zult zien is er namelijk echt veel veranderd! Dat verbaast me zelf ook een beetje, want het is helemaal niet zo dat we al veel nieuwe meubels hebben aangeschaft.

Wat je waarschijnlijk direct in het oog springt is het vloerkleed. Dat kochten we wel nieuw en het oude exemplaar ligt inmiddels bij mijn broertje in de woonkamer. Ik was erg uitgekeken op dat hoogpolige tapijt waar alles in verdween en wilde graag wat frissers. Het werd dit witte kleed met grijsgroen motief. Er zit een klein weeffoutje in het midden en daardoor konden we het voor maar 100 euro meenemen. Ik ben er nog elke dag blij mee, al zie je er natuurlijk wel alles op en begint het ook al wat minder wit te worden. Maar dat zie je eigenlijk alleen als je de tafel aan de kant schuift…

De kast bij de eettafel was het volgende project. Die wilde ik graag helemaal wegdoen. En zoals je op bovenstaande foto ziet is dat gelukt. Op zolder hadden we zo’n zelfde kast staan in het bruin. Die hebben we leeggehaald, afgebroken en verkocht en de witte is naar boven gegaan en hebben we daar opnieuw ingeruimd met alleen de spullen die we wilden houden. Ik heb heel wat boeken en andere rommel weggedaan en dat gaf zo’n goed gevoel! In de woonkamer hebben we nu nog drie manden staan met spullen die echt beneden nodig zijn (knutselspullen voor Lise, mijn ‘administratie’ en nog een mand met van alles wat erin. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er aan de overkant een nieuwe kast komt waarin we zowel veel speelgoed kwijt kunnen als de spullen uit die drie manden. We zijn er alleen nog niet helemaal uit hoe die kast er dan precies uit moet komen te zien.

Over de speelwand gesproken, die begint ook vorm te krijgen. De speelgoedkist staat inmiddels voor bij de bank, maar het tafeltje en keukentje staan nu aan deze kant. Het begint al een gezellig hoekje te worden zo en als we op de bank zitten en de kinderen liggen in bed is het meeste speelgoed nu uit het zicht, wat de hele reden is van de speelwand aan die kant van de woonkamer.

Wat staat er nog op de planning?

We zijn allereerst op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen, want onze huidige zijn echt enorm aan het verslijten. Plus ze beschadigen de vloer. We zijn er inmiddels uit dat we graag stoelen willen met skatewieltjes, maar twijfelen nog of we ze met of zonder armleuning willen en in welke kleur. Keuzes, keuzes…

En dan is er de lamp boven de eettafel die we inmiddels verkocht hebben. Er hangt nu niets meer, maar natuurlijk wil ik wel graag weer een mooie lamp ophangen. Maar wat is dat lastig kiezen zeg! Op zich vind ik dat industriële wel wat hebben, maar ik vind iets geometrisch ook erg mooi en ik wil natuurlijk ook niet iets kiezen dat over een paar jaar alweer zo hopeloos uit de mode is dat ik het beu ben. De eettafel zelf wil ik eigenlijk zelf onder handen nemen. Ik ben helemaal niet zo handig (vind ik zelf) maar het idee is de tafel te schuren en vervolgens in de beits te zetten. Als je nog tips hebt die me daarbij kunnen helpen hoor ik ze graag!

Derde project wordt de nieuwe salontafel. Of twee of drie kleine tafeltjes. We zijn al eens gaan kijken in een meubelwinkel, maar bij bijna alle tafels die we mooi vonden was er wel een ‘maar’ te bedenken. Zo bestaat er bij veel ronde tafels het gevaar dat ze omkiepen als een baby/dreumes zich eraan optrekt en aangezien Quinn die fase al bijna bereikt willen we dat natuurlijk voorkomen.

Slaapkamer

Alsof we niet druk genoeg zijn met de woonkamer heb ik voor de slaapkamer ook nog wel wat wensen. Zo ben ik wat meubels betreft al tijden op zoek naar leuke nachtkastjes. We hebben er nu twee van IKEA die ik niet zo mooi vind kleuren bij het bed en de rest van de kamer. Maar omdat dat niet echt prioriteit heeft, schuiven we dat nog even voor ons uit.

Sinds we geen televisie meer op de slaapkamer hebben probeer ik hem bewust zo rustig mogelijk te houden. Ik heb echt het idee dat dat een positieve invloed heeft op mijn nachtrust. Zo heb ik laatst nieuwe dekbedhoezen gekocht in frisse kleuren waardoor de kamer direct fris en rustig oogt. Ik probeer kleding altijd direct op te ruimen en mijn kaptafel netjes te houden. Sinds we een grote wandkast op maat hebben voor al onze kleding, kunnen we alles wat we eerst in een ladekast hadden zitten nu in de kledingkast kwijt.

Ik gok dat we na onze vakantie in augustus weer eens wat knopen gaan doorhakken en nieuwe spullen zullen aanschaffen, dus dan kun je een nieuwe update verwachten!

Zijn jullie ook regelmatig bezig met het verschuiven en vervangen van meubels en accessoires in je huis?

2 Comments

 • Reply elisabeth 28 juli 2017 at 07:01

  tips voor de eettafel, vraag jonneke, die weet dat vast wel

 • Reply Jacqueline 10 augustus 2017 at 11:13

  Leuk om te zien!
  Ik zou ook graag eens de woonkamer onder handen willen nemen, irriteer me vooral aan alle rommel die bovenop kasten en randjes ligt.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.