WONEN

Posters in je interieur – mijn nieuwe aanwinsten en tips! *

3 augustus 2020

Als je verhuist naar een nieuwe woning kom je voor een boel keuzes te staan. Ga je een nieuwe vloer leggen en zo ja, wat voor iets? Welke kleur wil je op de muren? Neem je oude meubels mee of koop je nieuwe? Welke raamdecoratie kies je voor beneden en boven? De laatste twee stappen zijn meestal: welke lampen hang ik op en wat komt er aan de muur? Lampen ben ik nog aan het uitzoeken, maar met het decoreren van een muur in mijn woonkamer en mijn slaapkamermuur ben ik al een heel eind dankzij een viertal prachtige posters die ik mocht uitzoeken bij Desenio. Ik laat ze je graag zien!

Wie goed heeft opgelet bij de blog over de inrichting van mijn woonkamer, heeft ze al voorbij zien komen. De twee grote zwart-wit posters in een zwarte lijst komen – al zeg ik het zelf – prachtig uit boven mijn bank. Dat het zwart-wit moest worden wist ik al vrij snel. Ik wilde vooral in de woonkamer niet teveel drukte aan de muur en vind foto’s in zwart-wit heel stijlvol. Aangezien ik Parijs een hele toffe stad vind, ging ik bij Desenio op zoek naar posters in dit thema. En die waren er gelukkig! Het was een flinke klus om uiteindelijk een selectie te maken waar ik 100% blij mee was. Uiteindelijk ben ik gegaan voor poster 1: een uitzicht uit een raam waarop je in de verte de Eiffeltoren ziet. Op poster 2 zie je een meisje dat over de stad uitkijkt door de grote klok van het beroemde Musée D’Orsay. Beide posters zijn van het formaat 70×50 cm en zitten in een zwarte lijst (eveneens van Desenio).

Voor mijn slaapkamer was ik op zoek naar een wat kleiner formaat poster. Weer wilde ik graag twee stuks naast elkaar, maar dit keer wel met wat kleur erin. Mijn slaapkamer heeft door de blauwe muur en zandtinten een beetje een beachy look en ik zocht posters waarmee ik dit nog wat meer kon benadrukken. En dat is gelukt! Na best lang zoeken en nadenken vond ik deze combi het meest geslaagd. Poster 1 is een gouden palmblad, erg mooi! En op poster 2 zie je een golf die aanspoelt op het strand. Het formaat van de posters is 30×40 cm. Wat betreft het type lijst heb ik erg getwijfeld tussen goud of eiken en uiteindelijk ben ik, zoals je ziet, voor die laatste gegaan. En daar heb ik geen spijt van! Het hout combineert mooi met het blauw van de muur en benadrukt nog meer de ‘natuurlijke’ uitstraling die ik mijn slaapkamer wil geven.

Hoe vind je de juiste poster voor jouw interieur? – een aantal tips!

Wil jij je interieur ook graag een boost geven door middel van posters? Dan is het slim om rekening te houden met onderstaande tips:

  • Let op de ruimte waar je de posters wilt ophangen en stem daar het aantal én het formaat van de posters op af. Is er veel ruimte, dan kun je ervoor kiezen een collage aan posters te maken. Een speels effect bereik je door posters van verschillende formaten en horizontaal/verticaal met elkaar te combineren. Je kunt natuurlijk ook, zoals ik in mijn woonkamer heb gedaan, voor een of twee grote posters kiezen. Maar pas op met kleine posters op een hele grote muur. Ze vallen weg en komen daardoor niet mooi uit.
  • Over het selecteren van type poster heb ik lang gedaan. Om erachter te komen welke sfeer je mooi vindt en past bij je interieur, is het slim wat steekwoorden op te schrijven. Bijvoorbeeld: stoer, industrieel, zwart-wit; of: vrouwelijk, subtiel, pastel. Vervolgens kun je door middel van filters en de zoekfunctie veel gerichter zoeken naar posters die jouw interieur en stijl omlijsten 🙂
  • Ook wat kleur betreft is het slim om te kijken naar de kleuren die je nu al in je interieur hebt verwerkt. Je kunt rekening houden met een bepaalde accentkleur die je subtiel laat terugkomen, of je kiest juist voor een contrastrerende kleur voor een meer levendig effect. En je kunt natuurlijk ook voor zwart-wit kiezen. Dat is ook een slimme keuze als je de kleuren in je interieur nogal eens aanpast.
  • Heb je de poster(s) voor jouw woning geselecteerd dan is het zaak er mooie lijsten bij te vinden. Ook hier weer is het slim om te kijken naar de stijl van de poster, het kleurgebruik en je interieur. En dan is het zaak om de posters in de lijsten te doen, ze op te hangen en er enorm van te genieten!

Heb jij posters aan de muur hangen en zo ja, wat voor soort posters? Vond jij het ook zo lastig kiezen en combineren?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.