WONEN

Douchetips voor jouw perfecte douche *

7 februari 2023

Vind je het heerlijk om de dag onder de douche te starten? Je bent zeker niet de enige. Voor veel mensen is douchen de perfecte start van de dag. Onder de douche kun je je opfrissen, de benodigde energie verkrijgen of juist ontspannen en natuurlijk geniet je, zeker nu het winter is, van het warme water. Wil jij ook elke dag optimaal van je douche genieten? Dan is het aan te raden om eens stil te staan bij hoe de perfecte douche er voor jou uitziet. Onderstaande douchetips kunnen je helpen om de perfecte douche in je badkamer creëren.

Kies voor een inloopdouche

Een inloopdouche is helemaal van nu en voor velen absoluut de beste soort douche. Dit komt door de algehele vormgeving, de vele voordelen en het gemak. Wil je onder de inloopdouche genieten, dan hoef je hiervoor niet over een hoog opstapje heen te stappen, zoals bij een douchecabine of bad wel het geval is.

Kies je voor een inloopdouche, dan is het slim om voor meerdere douchewanden te kiezen. Des te meer douchewanden er om de inloopdouche heen staan, des te beter de warmte in de douche blijft hangen. Dit maakt het douchen des te aangenamer. Bijkomend voordeel is dat je hierdoor een stuk minder energie verbruikt en de rest van de badkamer niet nat wordt.

Kies voor een regendouchekop

Spreekt de algehele vormgeving van een inloopdouche je aan? Dan heb je al een eerste keuze gemaakt. De tweede keuze heeft te maken met de douchekop. Je maakt je inloopdouche helemaal af met een regendouchekop. Onder een regendouche is het echt heerlijk vertoeven. Dit komt onder meer door de wateropbrengst. Uit een regendouchekop komt bijzonder veel water, waardoor je het gevoel hebt dat je onder een waterval staat. Dit brengt een heerlijk en relaxed gevoel met zich mee.

Hang een rekje in de douche op

Het is een vrij simpele tip, maar wel een handige: hang een rekje in de douche op. In zo’n rekje kun je al je verzorgingsproducten neerzetten, waardoor de uitstraling van je douche strak blijft. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat je verzorgingsproducten altijd bij de hand hebt. Niets zo vervelend als onder de douche uit moeten om je shampoo of douchegel te pakken.

Kleed jouw douche naar wens aan

Heb je voor een geweldige inloopdouche met regendouchekop gekozen? Dan ben je al een heel eind met het ontwerpen van de perfecte douche. Om het plaatje helemaal af te maken, is het aan te raden om de douche naar wens aan te kleden met accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een ramenwisser, waarmee je de ramen van je douche makkelijk droog kunt maken om kalkaanslag tegen te gaan. Ook kun je een lekker warm vloerkleed voor de opening van de douche neerleggen. Zodra je uit de douche stapt, komen je voeten dan op een zachte, warme ondergrond terecht. Dat is nog eens fijn!

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om de douche verder aan te kleden. Doe uitgebreid inspiratie op en kies voor de accessoires die jouw douche-ervaring naar een nieuw level tillen. Veel doucheplezier!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.