WONEN

Nieuwe lampen als boost voor je interieur *

6 september 2018

rieten hanglamp

Lampen zijn onmisbaar in een interieur. In de eerste plaats natuurlijk omdat ze voor licht zorgen en je dat nu eenmaal nodig hebt als het buiten donker is. Maar los daarvan zijn ze ook heel bepalend voor de stijl van je inrichting, kunnen lampen je interieur echt een boost geven én zorgen ze voor sfeer. Ik stel je voor aan mijn drie nieuwe aanwinsten en vertel waarom ik juist voor deze lampen heb gekozen.

Rieten hanglamp boven de salontafel

Al een hele tijd was ik uitgekeken op de plafonnière die we boven de salontafel hingen toen we ruim acht jaar geleden ons huis kochten. Maar omdat ik niet goed wist wat ik dan wel wilde, bleef hij er maar hangen. Tot ik steeds meer hout in het interieur ging verwerken en ik verliefd werd op lampen van hout en rotan. Toen ik eenmaal wist dat ik het in die hoek wilde zoeken, stuitte ik na een korte zoektocht bij Directlampen op een hoog model rieten hanglamp van het merk Light & Living.

De lamp heet ‘Aukje’ en is verkrijgbaar in grijs en berken. Ik koos voor de laatste, omdat ik juist de neutrale kleur heel mooi vind. Doordat de kap kleine gaatjes heeft, wordt het licht op een heel mooie manier door de ruimte verspreid. M heeft de lamp een paar dagen geleden voor me opgehangen en ik vind hem prachtig matchen met de rest van de zithoek. Ja, ik ben er helemaal blij mee! Het viel trouwens nog niet mee om een goede foto van de lamp in het geheel te maken. Maar onderstaande foto geeft je een beetje een idee.

Nachtkastlampjes voor naast het bed

Nog zoiets waar we jarenlang geen aandacht aan besteedden. Het interieur van onze slaapkamer en dan specifiek de kastjes naast ons bed. We hadden er jarenlang kleine bollampjes van IKEA op staan, maar die vond ik al lang niet meer mooi en bovendien gingen de lampjes daarvan geregeld stuk. Tijd voor wat nieuws dus! Maar wat? Ook op het gebied van tafellampen is de keuze reuze. Ik wilde niet al te hoge lampen met een rustige uitstraling en in een lichte kleur. Uiteindelijk kwam ik uit bij driepoot lampjes van het merk Trio Leuchten.

Ze zijn er in zwart, grijs en wit. Ik ging voor de witte variant. Ze hebben een Scandinavische look en geven precies die lichte en rustige touch waar ik naar op zoek was. Nu nog op zoek naar nieuwe nachtkastjes, want die zijn wat mij betreft ook aan vervanging toe.

Kies jij er zo nu en dan ook voor om oude lampen te vervangen door nieuwe om je interieur een opkikker te geven?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Directlampen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.