WONEN

Mijn werkplek in de woonkamer

20 maart 2021

Hij is af! Met een winkelafspraak bij IKEA begin deze week was ook mijn bureaustoel in the pocket. En dus is het tijd om jullie mijn werkplek in de woonkamer te laten zien. Het is klein maar fijn en ik zit er lekker. Er is inmiddels al menig blog geschreven, mail verstuurd en telefoontje gepleegd. Goed ‘ingewerkt’ dus al. Toen ik me aan het oriënteren was op compacte bureaus en bureaustoelen die geen doorn in het oog zijn in je woonkamer, hielp het me heel erg om andermans ’thuiswerkplek’ te zien. Vandaar dat ik mijn plekje ook graag show. Misschien ben jij ook op zoek, of misschien ook niet en vind je het gewoon leuk om eens te kijken wat ik ervan heb gemaakt? Alles is oké!

Van de zolder…

Net na de verhuizing wilde ik van de zolder mijn kantoor maken. En ik heb het geprobeerd. Ik vond het ‘schrootjeskamertje’ best gezellig aandoen, de ruimte was goed, de isolatie iets minder en afgelopen winter zat ik bij gebrek aan verwarming met een elektrische kachel achter mijn bureau. Behalve dat zo’n ding stroom vreet, sloeg het eigenlijk nergens op om het daar boven warm te stoken terwijl het beneden gewoon aangenaam was. Bovendien is er op zolder weinig licht en begon het steeds meer aan te voelen als een bedompt hok in plaats van een fijn kantoor waar ik meters kan maken.

Naar beneden…

Ik verhuisde naar beneden. Daar waar het aangenaam is qua temperatuur, de schuifpui voor veel licht zorgt en ik me fijn voel met de spullen om me heen. In eerste instantie werkte ik aan de eettafel. Op zich prima, maar op den duur merk je dat dat niet hetzelfde is als een bureau. Zeker als je uren achter elkaar zittend werk doet, is met name een bureaustoel toch echt wel een vereiste.

Ik keek wat rond in mijn woonkamer, schoof met wat meubels, verhuisde speelgoed naar de andere kant van de kamer en daar ontstond een ruimte die wat mij betreft prima was voor een compact bureau. Om te ‘voelen’ hoe het zou zijn als er een bureautje zou staan, haalde ik mijn Malm kaptafel van boven – die wilde ik toch wegdoen omdat ik hem niet of nauwelijks gebruik. Het tafeltje stond er prima en ik heb daar zelfs al een paar keer wat uren aan gewerkt.

Bureau voor in de woonkamer

En toen was het tijd om me op bureaus te gaan oriënteren. Ik wilde iets wat compact was, niet te lomp en een beetje verfijnd. Gewoon mooi in mijn interieur dus eigenlijk. Ik wist al vrij snel dat het een houten bureau moest worden, of een houten bureaublad gecombineerd met witte of zwarte poten. Ik zag een aantal hele mooie maar ook hele dure bureaus. Een grote kanshebber bleek een levertijd te hebben van 16 weken. Ik was aan het overwegen of ik daar gewoon op zou wachten tot ik heel toevallig op de website van IKEA dit bureau voorbij zag komen. Het blad is weliswaar niet van ‘normaal’ hout, maar van bamboe, maar qua looks, formaat en prijs was dit precies wat ik zocht! Ik bestelde het online en kon het een paar dagen later al ophalen.

Bureaustoel voor in de woonkamer

En zoals ik al zei heb ik sinds deze week ook een fijne bureaustoel. Eveneens van IKEA, maar deze heb ik wel even in de winkel getest. Ik twijfelde tussen Långfjäll en Hattefjäll. Over beide stoelen had ik goede verhalen gehoord, maar ik denk dat je een bureaustoel als het even kan toch echt zelf moet proberen om te weten welke jouw persoonlijke voorkeur heeft. Zo gezegd, zo gedaan en na een paar keer van stoel gewisseld te hebben wist ik dat Långfjäll de winnaar was. Ik vond hem net iets lekkerder zitten, maar wat ook meewoog is dat hij net wat strakker/slanker/minder ‘bureaustoel’ oogt. En dat vind ik wel prettig aangezien hij midden in mijn woonkamer staat 🙂

Mijn werkplek in de woonkamer – het eindresultaat

Et voilà: het eindresultaat! Ik ben er enorm blij mee en weet zeker dat ik hier nog heel veel prettige werkuren ga beleven.

De standaard waar mijn MacBook op staat is trouwens van Rain Design en het goudkleurige bureaulampje kreeg ik van Directlampen, een webshop waar je naast bureaulampen ook heel veel toffe vloerlampen, hanglampen en nachtlampjes vindt.

Werk jij ook vanuit huis en zo ja, waar zit je dan het liefst?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.