WONEN

Maak je huis lenteproof met deze interieurtips *

10 april 2020

Toen ik net uit het raam keek, zag ik dat de bomen achter ons huis eindelijk nieuwe frisse blaadjes hebben. Na maanden tegen die saaie grijze takken aan gekeken te hebben is dat een hele fijne ontdekking. Het is lente! Om het ook binnenshuis wat meer lenteproof te maken, heb ik een aantal interieurtips verzameld. Geen rigoureuze verbouwingen, maar kleine veranderingen die het zonnetje in huis halen. Tijd om de warme dekentjes op de bank te verruilen voor frisse lentekleuren en een vrolijke uitstraling.

Kleurgebruik: fris en licht

Was je toch al van plan die ene muur een likje verf te geven, duik dan eens in de kleuren van dit seizoen. Pasteltinten zijn prachtig in combinatie met lichte houtsoorten. Een muur in een frisse lentekleur als poederroze, lichtgroen of lichtgeel geeft je echt een lentegevoel. Hou je het qua kleur liever wat rustiger, dan zijn natureltinten echt wat voor jou. Kies bijvoorbeeld voor een rustige tint beige of een wat diepere bruintint. Erg mooi in combinatie met natuurlijke materialen zoals een kokos kleed of linnen kussens.

Gaat een muur verven je iets te ver, dan kun je bovenstaande kleuren natuurlijk prima terug laten komen in de accessoires van je woonkamer. Denk aan sierkussens op de bank, een mooie vaas of een plateau met kaarsen op tafel. Bij Decorette kun je online inspiratie opdoen op het gebied van woonaccessoires, maar vind je ook veel toffe ideeën voor vloeren, vloerkleden en raamdecoratie. Zelf kies ik ervoor regelmatig te wisselen met accessoires. De wat meer herfstige/winterse accessoires berg ik dan tijdelijk op en in plaats daarvan zet ik wat lichter gekleurde, frissere items neer. Dat geeft de woonkamer direct een heel andere uitstraling.

Meer licht in huis

Het frisse, lichte gevoel dat je woonkamer uitstraalt wordt nog meer benadrukt doordat er meer licht binnenkomt. Niet alleen schijnt de zon vaker, ook de dagen worden langer. Meer licht in huis geeft een ruimtelijk effect. De ruimtes in huis lijken groter. Toch kan teveel licht ook storend zijn. Bijvoorbeeld bij televisie kijken of bij thuiswerken achter je laptop. Goede raamdecoratie is dan onmisbaar. En kies dan bij voorkeur niet voor verduisterende gordijnen die al het licht tegenhouden, maar voor een variant die het licht breekt zoals jaloezieën of plissés.

Betrek de tuin bij het huis (of andersom)

Nu de temperaturen omhoog gaan, zijn we weer vaker in de tuin te vinden. Ik vind het een heerlijk gevoel dat het huis daardoor min of meer overloopt in de tuin. En die tuin mag daarom ook wel weer wat aandacht krijgen. Maak het gezellig met zachte kussens voor de loungeset, zorg dat de tegels mooi schoon geveegd en eventueel geschrobd zijn en zorg voor wat mooie nieuwe bloeiende planten.

Hoe zorg jij ervoor dat je huis en tuin helemaal klaar zijn voor de lente?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.