WONEN

Klusjes in huis: zelf doen of hulp inschakelen? *

15 februari 2021

Als je er alleen voor staat móet je soms gewoon. Ik heb het over het oliepeil van de auto checken, spinnen voorzichtig naar buiten transporteren of ze toch maar te lijf gaan met de stofzuiger, maar ook kleine en grotere klussen in huis aanpakken. Ik schreef al eens een blog over het feit dat ik steeds meer klusjes in huis zelf aandurf. Maar er blijven natuurlijk altijd werkzaamheden waar ik zelf gewoon niet aan moet beginnen. Gelukkig is een handige hulp dan altijd nabij.

Mijn rots in de branding: papa

Mijn vader is de eerste persoon die ik bel als ik ergens zelf niet uitkom of even zeker wil weten of dat wat ik denk ook is hoe ik het het beste kan doen. Hij kan veel en weet nog veel meer, dus daar vertrouw ik eigenlijk blindelings op. Voor veel klussen heeft hij bovendien het juiste gereedschap in huis, want ik kan me voorstellen dat het daar ook weleens op mis kan gaan. Je kunt nu eenmaal niet voor elke reparatie alle spullen in je garage hebben liggen. Maar zelfs als ik denk dat iets echt te specialistisch is, tovert hij er vaak toch het juiste tangetje, kabeltje of stuk gereedschap voor uit zijn verzameling.

En anders… de vakman

Veel zelf kunnen is handig én voordelig, maar aan sommige klussen moet je zelf gewoon niet willen beginnen. Mijn vader denkt daar niet altijd hetzelfde over als ik, maar ik ben ervan overtuigd dat het in bepaalde gevallen prima is om als schoenmaker bij je leest te blijven en een handige hulp in te huren die er meer verstand van en vooral meer ervaring mee heeft dan wij huis-tuin-en-keuken klussers. Maar ja, waar vind je zo iemand? Via-via, is een goede weg. Dan weet je ook meteen of iemand betrouwbaar is en goed werk levert.

Maar tegenwoordig kun je ook op internet hele goede vaklui vinden voor het klusje dat nu eenmaal dringend geklaard moet worden. Er zijn namelijk speciale platforms zoals Belfix, waar men reparaties of herstellingen tegen voordelige prijs aanbiedt. Van loodgieter tot schoorsteenveger en van dakdekker tot allround klusjesman. Je plant gewoon online een afspraak met de betreffende specialist en ziet direct wat de reparatie je uiteindelijk gaat kosten. Die prijs is namelijk inclusief kleine benodigdheden en eventuele voorrijkosten. Transparantie is hier heel belangrijk vind ik! Voor mensen die veel van huis zijn is het mogelijk om een afspraak in de avonduren of in het weekend te maken. Toch maar eens onthouden voor wanneer er hier in huis écht iets misgaat en zowel ikzelf als mijn rots in de branding de klus niet aandurven 🙂

Pak jij veel klussen in huis zelf aan, laat je ze liever aan een handige bekende over, of kies je meestal voor de vakman?

1 reactie

  • Reply huis zelf verhuren 24 februari 2021 at 17:52

    Leuk blog

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.