WONEN

Klein toilet? Zo richt je het functioneel in! *

13 oktober 2022

Ga je je toilet verbouwen, maar weet je niet hoe je de kleine ruimte functioneel in kunt richten? We helpen je graag op weg met de beste tips. Lees dus snel verder en ontdek alles over tegels, toiletten en fonteinen. Daarnaast lees je alles over verschillende soorten spiegels voor een klein toilet. 

Grote tegels en neutrale kleuren

Laten we beginnen bij de basis van het toilet. Namelijk de tegels. Zowel de kleur als de afmetingen van de tegels, bepalen hoe je toilet er straks uit komt te zien. Bedenk vooraf dus goed voor welke stijl je kiest en pas de rest van het toilet hierop aan.

Het toilet is meestal het kleinste kamertje in een woning. Om de ruimte groter te laten lijken, kun je gebruikmaken van grote tegels of XL tegels. Idealiter kies je voor een neutrale kleur. Denk hierbij aan aardetinten zoals lichtgrijs, beige of gebroken wit. 

Compact toilet met ondiep inbouwreservoir

Het toilet zelf neemt de meeste ruimte in beslag. Overweeg daarom een compact toilet. Een compact toilet is minder diep dan een standaard toilet. Hierdoor heb je meer beenruimte, terwijl je kunt genieten van hetzelfde zitcomfort. 

Kies daarnaast voor een ondiep inbouwreservoir met een smalle bedieningsplaat, om zoveel mogelijk ruimte vrij te laten. Doordat er zo meer ruimte overblijft, lijkt je toilet optisch groter. 

Een kleine fontein met fonteinkast

Een fontein mag in een toilet natuurlijk niet ontbreken. Benut de ruimte optimaal en kies voor een hoekfontein. Deze monteer je in de hoek van het toilet, waardoor ook alle hoeken goed gebruikt worden. 

Er zijn fonteinen in verschillende stijlen, afmetingen en materialen verkrijgbaar. Denk hierbij aan waskommen of wastafels van natuursteen, hardsteen of keramiek. 

Wist je dat je met een fonteinkast de leidingen en de sifon wegwerkt? Hierdoor ziet alles er netjes en strak uit. Daarnaast creëer je hiermee ook nog eens opbergruimte. Handig wanneer je gastendoekjes en luchtverfrissers kwijt wilt!

Maak gebruik van spiegels

Na een toiletbezoek controleren we graag of we er nog wel goed uitzien en werken we onze lippenstift of ons haar even bij. Een spiegel is dan ook onmisbaar in een toilet. Maar een spiegel is niet alleen praktisch. Door de reflectie lijkt de ruimte een stuk groter en voelt deze een stuk minder klein.  Er zijn verschillende vormen spiegels beschikbaar. Denk hierbij aan rechthoekig, vierkant of rond. Wil je het eens helemaal anders doen? Dan is een hexagon spiegel echt iets voor jou. Met deze zeshoekige spiegel creëer je een unieke en speelse uitstraling.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.