WONEN

Kinderkamer-inspiratie: de schuine wand

17 maart 2015

Een kinderkamer is meestal niet de grootste kamer in het huis. Heb je beperkt de ruimte dan komt het ook weleens voor dat het een kamertje wordt met één of meer schuine wanden. Ik vind dat er altijd best gezellig uitzien, maar het beperkt je wel in de vrijheid het kamertje zo in te richten als je zou willen. Een hoge kast kan immers niet op de plek staan van zo’n schuine wand en foto’s of schilderijtjes kun je er niet ophangen.

schuine wand

Bron: Vtwonen.nl

Op Pinterest staan enorm veel manieren hoe je creatief kunt omgaan met zo’n schuine wand. Ik heb echt geweldige voorbeelden gezien van een bedstee, een nis, of een bureautje onder de schuine wand. Helemaal ‘custom made’ en daarom nog specialer.

Disney op je dakraam

Een kamertje met schuine wanden heeft vaak ook een of meerdere dakramen. Normale gordijnen kun je daar niet ophangen, maar er zijn wel speciale gordijnen waarmee je een dakraam kunt verduisteren. Van Velux is er nu een speciale lijn voor kids op de markt, de Disney & Velux droomcollectie.

velux disney

Heb je een Velux dakraam, dan kun je er een super tof gordijn voor bestellen met het favoriete Disney-figuur van je kind. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar, dus voor elk kamertje een bijpassend gordijn. Het kleedt de schuine wand bovendien ook nog eens leuk aan en compenseert daarmee het feit dat je er geen lijstjes aan de muur kunt hangen.

Overigens is een schuine wand wel prima te verven of te behangen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen deze een leuk dessin of kleurtje mee te geven en de rest van het kamertje wat rustiger te houden.

Heeft de kamer van jouw kindje een of meer schuine wanden en zo ja, wat heb jij daarmee gedaan?

uitleg_artikel

2 Comments

  • Reply Seline 17 maart 2015 at 09:12

    Leuke inspiratie weer! Hier geen schuine wanden, maar fijn dat er zulke leuke oplossingen voor zijn!

  • Reply Vlijtig Liesje 17 maart 2015 at 11:12

    De kinderen hebben er posters op gehangen!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.