WONEN

Je interieur updaten in 4 stappen *

21 mei 2021

Soms ontstaat het gevoel heel langzaam, maar het kan ook gebeuren dat het spontaan begint te kriebelen. Je voelt dat je interieur nodig toe is aan een update. Super leuk natuurlijk en je staat vast te popelen om ermee aan de slag te gaan, maar hoe pak je dat gestructureerd aan? Nou, aan de hand van deze vier stappen!

Stap 1: Bepaal welke meubels je wilt houden (en welke niet)

Een update van je interieur betekent natuurlijk niet dat je alles op Marktplaats moet zetten of weg moet gooien. Ik weet zeker dat je meubels in je huis hebt staan die je dierbaar zijn of die je (nog altijd) prachtig vindt. Die mogen uiteraard gewoon blijven! Maak een lijstje van de meubels die je wel weg wilt doen en zet erbij of ze je verkoopt, weggeeft of weggooit. Verkopen kan via Marktplaats of de speciale verkoopgroepen op Facebook. Weggeven kan aan vrienden en familie of de kringloop, maar ook weggeef-groepen op Facebook zijn hier heel handig voor.

Stap 2: Maak een moodboard

Wat wil je eigenlijk? Welke sfeer moet je nieuwe interieur krijgen? Welke stijl vind je mooi en welke kleuren? Grote kans dat je dat nog niet heel helder voor ogen hebt. Houd voor ogen welke elementen van je huidige interieur terugkomen in je nieuwe interieur en probeer alvast een sfeer te proeven. Met foto’s van interieurstijlen en elementen te verzamelen die je mooi vindt maak je vervolgens een moodboard. Je plakt de beelden, maar ook stoffen en kleuren op een moodboard zodat je in één oogopslag ziet wat de belangrijke kleuren, elementen en stijlen gaan worden van je nieuwe interieur. Dit moodboard kun je knippen en plakken, maar je kunt het ook digitaal maken. Pinterest is hiervoor heel handig.

Stap 3: Kies de basiselementen

Als je de stijl en sfeer van je nieuwe interieur hebt bepaald, is het tijd om de basiselementen te kiezen. De basis bestaat uit de kleuren, muurdecoratie, vloer en de grote meubelen. Denk bij die laatste categorie aan bank, eettafel, stoelen en kasten. Kijk online, maar ga ook eens naar een meubelzaak toe om te zien, voelen en ruiken hoe de meubels in het echt zijn. Bij HACO wonen en slapen bijvoorbeeld, vind je een uitgebreid assortiment.

Stap 4: Kleed het geheel aan met decoratie en accessoires

De laatste maar zeker niet onbelangrijkste stap is het aankleden van je interieur. De basiselementen zijn er en bepalen voor een groot deel de stijl, met passende accessoires creëer je de juiste sfeer. Je geeft je interieur er die onmisbare persoonlijke touch mee. Het is dus niet belangrijk wat een ander ervan vindt, maar het moet goed voelen voor jou.

Heb jij je interieur weleens een complete update gegeven? Of zorgde bijvoorbeeld een verhuizing ervoor dat je voor een compleet andere stijl koos?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.