WONEN

Inspiratie voor een kindvriendelijke tuin *

2 juni 2017

Wens je een tuin waarin de kinderen vrijuit kunnen spelen? We geven je groot gelijk. Een kindvriendelijke tuin is eenvoudig en betaalbaar te realiseren dankzij wat praktische tips. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Met onderstaande tips creëer je een droomtuin voor zowel jezelf als voor de allerkleinsten.

Een zandbak in de tuin

Dankzij een zandbak in de tuin ben je verzekerd van urenlang speelplezier. Je kinderen kunnen daarin eindeloos bouwen en graven. Een zandbak schelp is niet alleen eenvoudig te verplaatsen, maar ook gemakkelijk schoon te houden. Ben je handig? Dan is het uiteraard een optie om zelf een zandbak te maken.

Een schommel in de tuin

Een kindvriendelijke tuin realiseer je natuurlijk ook met een mooie schommel. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Eenvoudig zelf een schommel maken? Dit kan van een autoband. Deze maak je vast aan een stevige boom. Een compleet speeltoestel inclusief schommel is een duurdere variant.

Een kindvriendelijke ondergrond

Bij de aanleg of inrichting van je tuin is het slim om rekening te houden met de ondergrond. Een zachte ondergrond realiseer je met behulp van gras, houtsnippers, rubberen tegen of kunststof planken. Wissel een zachte ondergrond af met gewone tegels. Daarmee stimuleer je de kids om bijvoorbeeld met stoepkrijt aan de slag te gaan.

Een trampoline of werktafel

Beschik je over een flinke lap grond rondom je huis? Overweeg eens om een trampoline aan te schaffen. Ideaal als je zoon of dochter graag actief bezig is. Houd je kind juist meer van rust? Een werktafel zelf maken of aanschaffen, is leuk als kinderen graag knutselen met kindergereedschap. Zet deze in de buurt van de zandbak voor het creëren van mooie zandtaartjes.

Samen tuinieren in de moestuin

Hoe leuk is het om samen met je zoon of dochter in de tuin bezig te zijn? Een moestuin inrichten en onderhouden, levert daar een waardevolle bijdrage aan. Leer de kinderen hoe ze het beste groenten en fruit kunnen verbouwen en laat hen kennismaken met bijvoorbeeld tomaatjes, aardbeien, bessen, sla, waterkers en druiven.

Heb jij aanpassingen voor de kinderen aangebracht in je tuin en zo ja, welke?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

1 reactie

  • Reply Vlijtig Liesje 2 juni 2017 at 13:15

    Ja in de zin dat het veilig moest zijn om in te spelen. En ook geen mogelijk giftige planten of zo. Want kinderen doen alles in hun mondje.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.