WONEN

Hoe staat het eigenlijk met mijn werkkamer op zolder? *

17 november 2017

Het idee was zo mooi. Een eigen werkplek op zolder. Waar ik in alle rust zou kunnen studeren en werken aan mijn blog. Of de rest van het gezin nu thuis is of niet. Ergens had ik zelfs nog fantasieën over een perfect gestylde kamer, helemaal in mijn smaak. Waarbij ik met niets of niemand rekening hoefde te houden. De werkelijkheid pakte anders uit…

Oké, laat ik het niet een complete mislukking doen lijken. Er ís immers weldegelijk het een en ander aangepakt op die zolderkamer. Zo staat de witte boekenkast die eerst beneden stond nu daar en hebben we alle boeken en ander spul dat in de oude kast staat zorgvuldig gesorteerd en weggedaan wat we niet per se wilden bewaren.

Enige tijd terug hebben we het dakraam op de voorzolder al laten vervangen door een groter raam. Wat meer licht betekent bij het ophangen van de was. Een dakraam gordijn is iets wat ik nog steeds overweeg, want als in de middag de zon naar binnen schijnt is het toch wel erg lekker om een gordijntje dicht te kunnen doen.

Ook het ‘rommelhok’ achter de zolderkamer is flink opgeruimd, waardoor daar nu niet alleen de kast met enorme DVD-collectie staat, maar ook een draaitafel en de platencollectie van M. Dat stond eerst allemaal nog in de kamer, dus qua ruimte ben ik er zeker op vooruit gegaan.

Klinkt goed hè? Toch ben ik niet zo blij met wat ik nu zie als ik de kamer binnenloop. Het bureau bezaaid met kleding die Lise te klein is geworden en waarvan ik even niet weet waar ik ermee naartoe moet. Her en der spullen die misschien wel of misschien toch niet weg moeten. En veel, heel veel papieren die nog in de juiste map moeten worden opgeborgen.

Ergens hoop ik dat we in de komende maanden de tijd vinden toch nog wat van die kamer te maken. Want hem zo rommelig laten zijn voor wat hij is, is natuurlijk ook zonde. Zeker nu ik binnenkort echt van start ga met het schrijven van mijn scriptie (het plan van aanpak is na drie maanden eindelijk goedgekeurd!) is een fijne werkkamer toch eigenlijk wel een must.

Heb jij thuis een plekje waar je ongestoord kunt werken en waar het ook nog eens opgeruimd en naar je zin is? En heb je nog tips hoe ik de kamer zo snel mogelijk opgeruimd krijg en vooral ook houd?

4 Comments

 • Reply Wendy 17 november 2017 at 07:57

  Haha, yez herkenbaar! Hier is de zolder ook het laatste project dus het blijft steeds niet af 🤔 Lijkt me heerlijk om een eigen plek te hebben om te bloggen en schrijven maar voor nu zit ik ook heel graag aan de keukentafel met uitzicht op de tuin 😊

 • Reply Barbara Gelens 17 november 2017 at 09:16

  Onze zolder heeft een prima bureau en pc, maar die zijn bedolven onder de kinderkleding die ik nog in de ‘bewaarkrat’ moet doen….😳

 • Reply Maaike 17 november 2017 at 16:30

  Wij hebben wel een mooie lichte zolder. Er staat ook een groot bureau. Maar, er staat ook altijd een wasrek en er is ook altijd voldoende rommel. Als ik beneden opruim, verplaats ik het spul namelijk vaak naar zolder…

 • Reply Jacqueline 19 november 2017 at 12:34

  Ik heb op de benedenverdieping een naaikamertje, die voorheen dienst deed als rommelkamer en daarna als studeerkamer. Mijn laptop staat er dus ook en verder een hoop zooi. Voor mij heeft het niet echt prioriteit om die kamer op te knappen, eerst alle andere kamers.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.