WONEN

Hiermee heb ik mijn hal gestyled! (+ tips) *

3 november 2020
hal stylen

De hal is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van je huis. Toch is het wel het eerste dat mensen zien als ze binnenkomen. Heel belangrijk dus voor die eerste indruk! Bovendien heeft een hal vaak een of meer kale muren die je op allerlei manieren kunt aankleden. Ik ben pasgeleden eindelijk begonnen met het stylen van mijn hal en laat je graag zien hoe het er nu uitziet en wat ik nog van plan ben. Ook deel ik een aantal tips voor het op een leuke manier inrichten en stylen van de hal in je woning en onderaan de blog deel ik nog een leuke kortingscode met je!

Grappig trouwens, dat ik hier overal netjes ‘hal’ typ, maar wij eigenlijk altijd het woord ‘gang’ gebruiken. Is dat iets Brabants? Wie het weet mag het zeggen. Ik hou het voor het gemak toch maar op ‘hal’ omdat ik vermoed dat dat de meer officiële benaming is.

Hal stylen – Hoe het er nu bij mij uitziet

Toen ik mijn huisje ging inrichten ben ik begonnen met de woonkamer. Niet lang daarna volgden de slaapkamers (het eindresultaat van mijn slaapkamer deel ik binnenkort!). Eigenlijk heeft de hal lange tijd geen aandacht gehad, tot ik tegen het issue aan liep dat het toch wel handig is om daar een spiegel te hebben hangen. Ik koos voor een mooie platte ronde spiegel van Leen Bakker met een goudkleurige rand aan een goudkleurige ketting. Ik kreeg hem van mijn broertje en schoonzus tijdens mijn housewarming feestje en vind hem echt te gek!

Omdat het telkens een rommeltje werd met schoenen in de hal, zette ik tegen de overliggende muur een schoenenkastje, dat ik van mijn broertje kon overnemen. Er bovenop een selectie droogbloemen die ik kreeg van een vriendin. Het begon al ergens op te lijken! Toen ik bij BesteCanvas.nl een bestelling mocht doen, wist ik meteen dat ik graag iets moois voor de hal wilde uitzoeken. Ik hou ervan om de verschillende ruimtes in huis een persoonlijke touch te geven en wilde heel graag nog een paar mooie foto’s van de fotoshoot met Kirsten Mulder in mijn huis hangen.

Eén en één is twee en voor ik het wist had ik mijn twee favoriete foto’s van die shoot geselecteerd en er een passende lijst bij uitgezocht. Eerst wilde ik gaan voor een rechthoekige lijst, maar opeens bedacht ik me dat vierkante lijsten misschien mooier zouden zijn. Zeker als ik beide foto’s boven of naast elkaar ga hangen. En dus ging ik voor vierkant. En volgens mij had ik ze binnen 4 werkdagen na het bestellen al in huis. Supersnelle service! De lijsten heb ik een mooi plekje gegeven, onder elkaar en naast de spiegel. Ik ben er helemaal blij mee.

Het enige wat nu nog ontbreekt is een kapstok. Die moet ik nog uitzoeken en kopen, maar komt aan de andere kant van de muur boven de trap te hangen. En dan is de hal voor mijn gevoel helemaal naar wens!

Wil jij ook je hal stylen? Hier een aantal tips!

Houd het overzichtelijk en praktisch – een hal is vaak niet de grootste ruimte in je huis, maar wel een waar je vaak komt. Ook als je haast hebt en snel je schoenen en jas wil pakken. Een goede kapstok is een must. Niet alleen voor jou en je gezin, maar ook als er bezoek komt. Een rekje of kastje voor schoenen is ook erg praktisch.

Gebruik lichte kleuren – een hal is meestal een kleine ruimte. Je laat die ruimte zo groot mogelijk lijken door het zo licht mogelijk te houden. Gebruik lichte kleuren op de muur en houd de aankleding ook overwegend licht en rustig voor een ruimtelijk effect. Spiegels ophangen doet de hal trouwens ook groter lijken dan hij in werkelijkheid is.

Plaats een kastje, wandplank of -tafel – het is heel irritant als je post, sleutels of je smartphone nergens kwijt kunt. Er zijn heel veel smalle wandkastjes of -tafeltjes te koop die weinig ruimte innemen maar wel heel handig zijn om dit soort dingen even op kwijt te kunnen terwijl je je schoenen en jas aantrekt. Je kunt er ook voor kiezen een wandplank op te hangen, eventueel met een schoenenkastje/rekje eronder. Ik gebruik vooralsnog gewoon de bovenkant van mijn schoenenkastje als ’tafeltje’.

Zorg voor een leuke, misschien zelfs verrassende, aankleding – je geeft je hal karakter door lijsten met kunst op te hangen. Of wat dacht je van een grote foto op canvas van je gezin of van een mooie herinnering? Ook heel gaaf is het om een muur in een opvallend behangetje te steken. Of een eyecatcher van een lamp op te hangen. Vaak is één verrassend element mooier dan heel veel losse elementen, dus denk hier vooraf goed over na.

Kortingscode BesteCanvas.nl

Heb je dringend nog een mooie foto op canvas nodig voor aan de muur in je hal of in een andere ruimte van je huis? Of wil je net als ik een of meer van die prachtige foto’s in lijsten bestellen? Met de kortingscode MOONOLOOG10 krijg je 10% korting op je bestelling. Mooi meegenomen, toch?

Hoe ziet jouw hal eruit en heb je veel aandacht besteed aan de styling of staat het misschien nog op het to do-lijstje?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.