WONEN

Eindelijk weer een tuin om in te spelen *

25 juni 2018

kärcher hogedrukreiniger

Hoewel wij midden in een grote stad wonen, hebben we het geluk van een eigen tuin. Voor mezelf vind ik dat prettig, maar ik vind het vooral voor de kinderen fijn dat ze lekker naar buiten kunnen als het mooi weer is. Zo eens per jaar proberen we de tuin een grote ‘schoonmaakbeurt’ te geven. Dit keer ontvingen we daarvoor een hogedrukreiniger van Kärcher, die we mochten vergelijken met een zelfde soort apparaat van de bouwmarkt. M ging ermee aan de slag en samen maakten we onderstaande video.

Kärcher hogedrukreiniger in de test

De hogedrukreiniger van Kärcher die we gebruikt hebben om de stoep schoon te maken is de Kärcher K4 Full Control Premium Home. Een wat ‘zwaarder’ model met een drukindicator met drie verschillende standen op het pistool. Daarmee zorg je voor de ideale druk op elk oppervlak. In 2017 heeft dit model zelfs een design award gewonnen.

In onderstaande video zie je hoe M het apparaat gebruikt en vergelijkt hij het met een vergelijkbare hogedrukreiniger van de bouwmarkt. Deze heeft echter niet de functie dat hij harder of zachter kan worden gezet. Wat we niet bespreken in de video maar ik nog wel even het benoemen waard vind is het geluidsniveau van beide hogedrukreinigers. Het model van Kärcher maakt veel minder herrie dan het apparaat van de bouwmarkt. Ondanks dat het vermogen waarschijnlijk groter is, maakt hij dus echt minder ‘herrie’ dan de hogedrukreiniger van de bouwmarkt. Wat ik persoonlijk een groot voordeel vind (en de buren vast ook!).

De tuin lijkt weer als nieuw

Het was even een klus, dat zal ik niet ontkennen. Maar nu het eenmaal gebeurd is vraag ik me af waarom we het niet eerder hebben gedaan. De tegels zijn weer als nieuw en dat geeft de hele achtertuin een zoveel frissere uitstraling. Ik laat de kinderen weer met meer plezier buitenspelen. We hebben trouwens ook meteen een speeltoestel aangeschaft. Iets wat we al langer van plan waren, maar waar mee wee wilden wachten tot de stoep was schoongemaakt. We hebben met behulp van rubbertegels met kunstgras een speelhoekje voor de kinderen gemaakt. Op de foto liggen er nog maar een paar tegels, inmiddels liggen er precies genoeg zodat het speeltoestel er in zijn geheel op kan staan. Op naar veel mooie dagen waarop er lekker buiten gespeeld kan worden!

De Kärcher K4 Full Control Premium Home kost €259,- en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Maken jullie regelmatig de bestrating van jullie achtertuin schoon en zo ja, hoe?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Kärcher.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.