WONEN

Eindelijk lekker buiten eten – Onze nieuwe tuinset! *

20 juli 2021

Toen we vorig jaar de spullen verdeelden, koos ik voor de loungebank en bleef de tuinset bij M. Prima zo, vond ik. Maar eigenlijk miste ik het op den duur toch wel heel erg om niet buiten te kunnen eten. In mijn eentje deed ik dat weleens op de loungebank, maar met de kinderen erbij is dat eigenlijk geen optie. Dit jaar wilde ik dus heel graag een nieuwe tuinset. Bij Kees Smit combineerde ik zelf een tuintafel met tuinstoelen, die sinds twee weken staan te pronken in onze achtertuin. Ik zou nu al niet meer weten wat ik zonder moet!

Een ronde tuintafel

Let’s be realistic: ik kan geen enorme tuintafel in mijn achtertuin kwijt. Eerst bekijk ik daarom de wat kleinere rechthoekige en vierkante modellen, tot ik bij de ronde tuintafels blijf hangen. Dat ziet er leuk uit! Het lijkt me niet alleen heel gezellig om aan een ronde tafel te zitten, maar het is ook nog eens ruimtebesparend en dus praktisch voor mijn kleine stadstuintje. De ronde tafel waar ik uiteindelijk voor kies is van het merk Manifesto en heeft een doorsnede van 127 cm. Niet te klein, maar ook zeker niet te groot. De tafel is gemaakt van aluminium en voelt lekker stevig aan. Bovendien kan ‘ie tegen een stootje en kan je hem lekker buiten laten staan. De kleur is ‘charcoal’, houtskool dus. Bijna tegen zwart aan. Love it.

Tuinstoelen

De vier tuinstoelen die ik heb uitgekozen zijn de ‘Sophie Studio’ stoelen van Hartman. Over de kleur heb ik wel even moeten nadenken. Er is namelijk ontzettend veel keus en ik wil gaan voor een kleur waar ik de komende vijf jaar sowieso niet op uitgekeken raak. In eerste instantie wil ik vier stoelen in dezelfde kleur bestellen, maar als ik wat rond klik om inspiratie op te doen kom ik opeens een foto tegen van een zelfde soort tafel met Sophie-stoelen in twee verschillende kleuren. Dat geeft een leuk effect, maar…. maakt de keuze er niet bepaald makkelijker op.

Van de mosgroene stoel ben ik best snel overtuigd. Die wil ik eerst combineren met een andere groentint, tot ik de stoel in de kleur ‘curry yellow’ tegenkom. Hij belandt op mijn favorietenlijstje en gaat er niet meer vanaf. Samen met het mosgroen vormt het geel namelijk de perfecte mix. Wil jij ook graag een kleurenmix maken, kies dan eerst je favoriete kleuren tuinstoelen en ga vervolgens kijken welke combinaties het mooist zijn. Het is even puzzelen, maar uiteindelijk kom je erachter welke combi je het allermooist vindt.

Lekker buiten eten

Vanaf het eerste moment zijn ook de kinderen enthousiast. De LEGO wordt naar buiten gebracht en zodra het weer het toelaat zitten we buiten te ontbijten, lunchen of dineren. Ik vind het heerlijk. Omdat de set staat in een gedeelte van de tuin waar de zon aan het eind van de middag plaatsmaakt voor wat schaduw, is het zeker op hele hete dagen een fijn plekje om te zitten. Ik denk er trouwens nog wel over om een parasol aan te schaffen om ook midden op de dag wat schaduw op en rond de tafel te kunnen creëren.

Eet jij ook zo graag buiten? Wat voor tuinset heb jij in de tuin staan?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.