WONEN

Een schoorsteenveger vinden: hier let je op *

15 september 2023

De herfst komt eraan en daarmee de tijd om gezellig de haard aan te steken. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus hoe staat het met jouw schoorsteen? Het onderhouden van jouw schoorsteen is immers belangrijk voor het behouden van het wooncomfort en voldoende veiligheid. De schoorsteen kan veel vuil ophopen, vooral door de uitstoot van rook en het ontwikkelen van creosoot. Wil je een goede schoorsteenveger in de buurt vinden? Tijdens jouw zoektocht naar schoorsteenvegers kom je er echter al snel achter dat er een groot aantal bedrijven zijn die je kunnen helpen. Maar waar let je dan op? Na het lezen van onderstaande informatie maak je geen verkeerde keuzes meer en is jouw schoorsteen weer in topconditie.

Aanbevelingen en de benodigde certificeringen bekijken

Voordat je op zoek gaat naar schoorsteenvegers, is het slim om naar aanbevelingen te vragen van vrienden en familie. De aanbevelingen laten jou namelijk zien welk bedrijf er goed is en wat eventuele problemen zijn waar je rekening mee moet houden. Iedereen wil immers een betrouwbare professional inschakelen en dat kan alleen als anderen al een goede ervaring hebben met een bedrijf in de omgeving. Van hieruit kan je de certificeringen en ervaring bekijken van het bedrijf. Zijn ze wel aangesloten bij brancheorganisaties? En voldoet het bedrijf aan de normen en eisen op het gebied van veiligheid?

Recensies en de referenties van het bedrijf

Waar je ook veel duidelijkheid mee krijgt, zijn de online recensies van het bedrijf. Hiervoor kijk je niet alleen naar recensies op de website of sociale media. Het bedrijf kan hierbij namelijk vaak bepalen welke recensies zichtbaar worden, waardoor er een verkeerd beeld ontstaat. Kijk in plaats daarvan bij Google of onafhankelijke websites. Zo krijg je in één oogopslag te zien wat klanten zeggen over de professional. En je kan bij het bedrijf altijd referenties opvragen. Een goede professional wil deze referenties met alle liefde geven, zodat je contact kan opnemen en nieuwe inzichten krijgt.

Een vergelijking van de prijzen

Geen enkele schoorsteenveger is hetzelfde. De prijzen verschillen daarom aanzienlijk van elkaar. Het is vaak verleidelijk om voor de goedkoopste optie te gaan. Alleen kan het dan zomaar zijn dat je dan geen hoogwaardige kwaliteit krijgt en de werkzaamheden nog geen verschil opleveren. Ook kan het dienstenpakket aanzienlijk verschillen. Het is daarom goed om de prijzen en bijbehorende diensten met elkaar te vergelijken. Let op wat er inbegrepen is voor de prijs en waar je eventueel nog extra voor moet betalen. Je krijgt dan een goed beeld van de mogelijkheden en vindt een optie die volledig binnen jouw budget past.

De laatste zaken

Als laatste kan je ook nog vragen naar het volledige proces en de verzekeringen en garanties. Iedere schoorsteenveger werkt op een andere manier. Een goede professional kan precies uitleggen wat je allemaal kan verwachten en hoeveel tijd er gemiddeld in gaat zitten. Zo weet je al beter of er voldoende expertise is. De verzekeringen zijn benodigd voor het geval er iets gebeurt. En wat nou als er iets niet goed is? Krijg je dan je geld terug, of is er een andere garantie? Allemaal zaken om rekening mee te houden.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.