WONEN

Een Perzisch tapijt taxeren *

20 december 2021

Heb jij een tijdje geleden een Perzisch tapijt gekocht en wil je deze graag laten taxeren? Dat is helemaal geen slecht idee, want een goed Perzisch tapijt kan flink wat opleveren. Je kunt een Perzisch tapijt natuurlijk laten taxeren. Maar als je het echt tegen een goede prijs wil doen, met een snelle afhandeling, dan is het aan te raden om gebruik te maken van Tapijt-Expert. Veel mensen zijn je voorgegaan en hebben er geweldige ervaringen mee. ‘Maar hoe gaat de tapijt taxatie dan in zijn werk?’, vraag jij je misschien af. In dit artikel beschrijven we de verschillende stappen die worden doorlopen bij de waardebepaling van je tapijt, zodat jij je daar alvast op kunt voorbereiden.

Een Perzisch tapijt herkennen

Allereerst is het belangrijk om na te gaan of je wel daadwerkelijk een Perzisch of handgeknoopt tapijt in huis hebt. Dit is wel zo handig om teleurstellingen te voorkomen, maar ook zodat er aan beide kanten geen onnodige tijd wordt verspild. Maar hoe herken je dan een Perzisch tapijt? Allereerst moet je nagaan of het een machinaal tapijt is, of dat er sprake is van een handgeweven tapijt. Er worden namelijk alleen maar handgeweven tapijten ingekocht, omdat deze uniek zijn en iets prachtigs bieden. Bovendien is de kwaliteit ook een stuk beter. Daarnaast is het belangrijk om de oorsprong van een Perzisch tapijt vast te stellen. Het Perzische tapijt moet namelijk gemaakt zijn in het oude Perzië, dat is het Iran van nu.

Heb jij een vermoeden dat je een echt Perzisch tapijt in handen hebt, maar weet je het niet zeker? Dan kijkt Tapijt-Expert er graag naar. Mocht het geen Perzisch tapijt zijn, dan is er niets aan de hand en gaan er verder geen kosten mee gepaard. Bovendien ben je dan op de hoogte van de afkomst van het tapijt en weet je er meer over, dus dat is al een voordeel. Is er wel sprake van een echt handgemaakt tapijt uit het oorspronkelijke Perzië, dan kan Tapijt-Expert het tapijt taxeren op waarde.

Taxatie en inkoop

Voor het taxeren van een echt Perzisch tapijt heeft Tapijt-Expert een deskundige in huis die heel veel ervaring heeft met deze tapijten en dus altijd een goede prijs voor jou kan vaststellen. Daarvoor wordt naar verschillende zaken gekeken. Bijvoorbeeld de afkomst, kwaliteit, kleuren en ga zo maar door. Op basis van de taxatie wordt er dan een waarde toegekend. Uiteindelijk bepaal je altijd zelf of je het Perzische tapijt tegen dat bedrag wilt verkopen. Je kunt het natuurlijk houden en je bent wat wijzer geworden.

Besluit je het tapijt te verkopen voor de prijs die is getaxeerd? Dan kan Tapijt-Expert dit snel voor je afhandelen. Je ontvangt direct je geld en kunt kiezen of je contant wilt worden uitbetaald, of dat je het geld liever op je rekening ontvangt.

Heb jij een Perzisch tapijt in huis waarvan je de waarde niet (precies) weet?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.