WONEN

Een hoogpolig vloerkleed in de woonkamer *

3 juni 2020

De woonkamer is een van die ruimtes in je huis waar je lekker wilt kunnen ontspannen. Voor de tv, met een boek of met het gezin of met vrienden. Naast een comfortabele bank vind ik een vloerkleed enorm sfeerbepalend in een zithoek. Je hebt vloerkleden in allerlei soorten en maten. Van felgekleurd tot ingetogen en van hoogpolig tot een lage pool. Dit artikel gaat over hoogpolige vloerkleden. Want zo’n hoogpolig vloerkleed, wat zijn daar precies de voordelen van? En zijn er ook nadelen?

Hoogpolig vloerkleed

Een hoogpolig vloerkleed of een hoogpolig tapijt, wat is dat nu precies? Eigenlijk is een hoogpolig vloerkleed niets meer dan een vloerkleed met een hoge pool. Het vloerkleed heeft dus geen glad oppervlak, maar bestaat uit uitstekende draadjes. Dit soort vloerkleden is bij uitstek geschikt voor loungeachtige ruimtes omdat ze de eigenschap hebben een heel relaxte sfeer aan een ruimte te geven. Een huis- of slaapkamer krijgt er direct een luxe en warme uitstraling van.

Voordelen hoogpolig vloerkleed

Hoogpolige vloerkleden hebben verschillende voordelen. Behalve de sfeer die ze uitstralen zijn deze kleden heerlijk zacht en warm aan je (blote) voeten. Ze staan erg mooi bij strakke meubels, omdat ze voor contrast zorgen en de ruimte op die manier interessanter maken. En de relaxte en luxe sfeer die ze uitstralen maakt deze vloerkleden zeer gewild.

Nadelen hoogpolig vloerkleed

Maar behalve voordelen zitten er ook nadelen aan een hoogpolig tapijt. Zo is het, vergeleken met een laagpolig kleed, over het algemeen wat lastiger in onderhoud. Ook is de kans op struikelen groter. En als je over het kleed heen loopt, is de kans groter dat je de ‘loopsporen’ in het kleed blijft zien. Plekken waar je veel overheen loopt kunnen bovendien wat slijten, waardoor het kleed op die plaatsen platter wordt. Je kunt dit voorkomen door het kleed zo nu en dan een kwartslag te draaien. Op die manier slijt het aan alle kanten wat meer gelijkmatig.

Heb jij een vloerkleed in de woonkamer liggen en zo ja, is dat een vloerkleed met een hoge of een lage pool (en waarom)?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.