WONEN

Een hoogpolig vloerkleed in de woonkamer *

4 maart 2022

Als er iets is dat ik de afgelopen twee jaar meer ben gaan waarderen, dan is het gezelligheid in huis. Doordat we meer thuis kwamen te zitten vond ik het fijn om wat extra aandacht te besteden aan het knus en gezellig maken van ons huisje. Ik ben wat gaan schuiven met lampen, kocht nieuwe planten en wat leuke accessoires voor op de tv-kast. Wat ik nog miste was een zacht vloerkleed. We hadden er wel eentje, maar dat was er eentje zonder pool. Heel praktisch wel, maar natuurlijk niet zo lekker zacht aan de voetjes. Zoals de titel van deze blog waarschijnlijk al doet vermoeden, is daar sinds kort verandering in gekomen. Van Volero ontvingen wij namelijk een hoogpolig vloerkleed dat aan al mijn wensen voldoet. Ik laat het je graag uitgebreid zien!

De zoektocht naar het perfecte vloerkleed

Als ik iets in mijn hoofd heb zoek ik net zo lang tot ik het heb gevonden. Of tot ik iets heb gevonden wat er heel dicht in de buurt komt. Ik wist al dat ik een wat lichter gekleurd kleed wilde. Toen ik ons vorige vloerkleed uitzocht, wat donkergroen met zwart van kleur was, durfde ik het nog niet aan om voor een lichte kleur te kiezen. En een hoge pool vond ik ook spannend. Iets met kleine kinderen en bekers drinken die nog weleens om gaan. Maar nu ze iets groter zijn durfde ik het wel aan. Natuurlijk kan er nog steeds een ongelukje gebeuren maar hee, in een huis moet gewoon geleefd kunnen worden toch? Bovendien kan ik zelf ook mijn glas cola omstoten of een bitterbal op de grond laten vallen 😉

Een crėmekleurig vloerkleed

De crèmekleurige hoogpolige vloerkleden met de diagonale, zwarte lijnen heb ik altijd mooi gevonden. Toch vond ik zo’n kleed, omdat je ze redelijk vaak ziet, niet zo’n originele keuze. En toen viel mijn oog op de Sensa Pair, een crème vloerkleed met ook die zwarte lijnen maar dan niet in ruiten, maar in een ander patroon. Ze accentueren op die manier heel mooi het midden van het vloerkleed en dat leek me supertof staan in mijn woonkamer. Ik heb nog even getwijfeld tussen een paar kleden, maar dit kleed bleef met stip bovenaan staan. En als dat gebeurt weet je dat je er gewoon voor moet gaan, dus dat deed ik.

Ons fijne, nieuwe kleed

De kinderen waren meteen door het dolle toen ze uit school kwamen en ontdekten dat er een nieuw kleed lag. Het is zo lekker zacht en comfortabel dat ze nu veel vaker op het kleed tv gaan zitten kijken of gaan spelen.

Ik vind het de hele zithoek zoveel meer warmte geven en toch ook meer licht, omdat het vorige kleed zo donker van kleur was. Een klein nadeeltje is dat we sinds kort ook twee cavia’s hebben en hun keuteltjes nog weleens tussen de hoge polen van het kleed willen verdwijnen. Gelukkig zuig ik die met de stofzuiger gemakkelijk weer op. O, en er is in de tijd dat het kleed er ligt, en dat is toch echt al een aantal weken, nog een beker ranja overheen gegaan. Je begrijpt: dat klop ik bij deze even af!

Wat vind jij van ons nieuwe kleed?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.