WONEN

Dit zijn de interieurtrends van 2021 *

17 februari 2021

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben vanwege de lockdown veel bezig geweest met het fijn, gezellig en mooi inrichten van mijn huisje. Veel meer dan ik normaal gesproken zou doen, denk ik. Puur omdat ik nu meer thuis ben en ook de tijd heb om ermee bezig te zijn. En ik vind het leuk! Op de keuken na is het nu bijna helemaal naar mijn zin. Al blijven er altijd kleine projectjes om aan te pakken. Ben jij ook veel bezig met de inrichting van je huis? Ik inspireer je graag met de interieurtrends van 2021.

Blauw op de muur

Van kinds af aan is blauw mijn lievelingskleur, al neig ik de laatste jaren ook steeds vaker naar groen. Maar voor mijn slaapkamer wist ik dat de muur achter mijn bed blauw moest worden. Blauwe tinten zorgen voor een kalme, rustgevende sfeer. Precies wat ik wilde voor mijn slaapkamer. Wanneer je kijkt naar de blauwe verf van Little Greene zie je dat er binnen de kleur blauw nog ontzettend veel kleurtinten zijn. Zelf heb ik gekozen voor een heel natuurlijke midden-blauwe kleur. Dit jaar is vooral donkerblauw een echte trendkleur. Het is een kleur die karakter geeft aan een ruimte en makkelijk combineert met warme kleurtonen in hout, metaal en stoffen. Denk bijvoorbeeld eens aan een combi met gouden of messing elementen. Super mooi! Donkerblauw in de slaapkamer geeft de ruimte een frisse uitstraling. Kies je in plaats van muurverf liever voor behang? Bij Little Greene verf en behang vind je ook in die laatste categorie een uitgebreide collectie en kun je, heel handig, op kleur winkelen.

Hout

Gelukkig is ook dit jaar hout een onmisbaar materiaal in je interieur. Vooral de lichtere houtsoorten zijn dit jaar helemaal de trend. Die kennen we natuurlijk vooral uit de Scandinavische woonstijl, maar je ziet ze tegenwoordig ook steeds meer terugkomen in meubels en vloeren van luxe en industriële woonstijlen. Denk bij deze houtsoorten aan acacia, licht eiken en bamboe. Hout combineer je voor wat meer spanning met zwarte elementen. Voor een meer Scandinavische uitstraling combineer je het met wit en verder combineert het lichte hout mooi met natuurlijke tinten als blauw, groen en bruin.

Pronkstukken

Ben je net als ik niet super groot behuisd maar wil je wel wat moois neerzetten dat de aandacht trekt? Dan is een ‘statement piece’, ofwel pronkstuk, helemaal 2021. Denk daarbij aan een in het oog springend schilderij, een opvallende wandcirkel, een grote plant in pot of een kunstobject. Met zo’n groter pronkstuk heb je minder (kleine) accessoires nodig om sfeer te brengen in je inrichting. Ook kun je er de aandacht van mensen in een bepaalde richting sturen en een meer stijlvolle look creëren. Omdat het met veel kleine spulletjes al snel wat rommelig oogt in mijn niet al te grote woonkamer, ben ik ook bezig wat grotere items te gebruiken.

Natuurlijke elementen

De natuur in huis halen is de laatste jaren populair en dit jaar is dat gelukkig niet anders. Botanisch wonen is en blijft helemaal hot. Toen ik net verhuisd was en van mijn lieve vriendinnen een doos vol kleine plantjes toegestuurd kreeg, kon ik mijn geluk niet op. Ik heb er zelf nog twee grote planten aan toegevoegd en vind het heerlijk met zoveel groen om me heen. Vul je planten aan met (droog)bloemen en natuurlijke producten als linnen, rotan, alpacawol, zeegrassen en bamboe voor een gezellige en natuurlijke sfeer in huis.

Wat is de laatste update geweest die jij je interieur hebt gegeven?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.