WONEN

Dit doen spiegels voor je interieur *

24 augustus 2021

‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…’ Een beroemde quote uit een nog beroemder sprookje. Spiegels zijn van alle tijden en eigenlijk onmisbaar in je interieur. Ze hebben namelijk verschillende functies en voordelen. Benieuwd welke dat zijn? Ik zet de drie belangrijkste voor je op een rij. Ook vertel ik je graag meer over de pracht van een spiegel die ik ontving van Verno.com.

1. Spiegels laten de ruimte groter lijken

Heb je net als ik een wat kleiner huis, dan zijn spiegels ideaal om de ruimtes optisch groter te maken. Nee, ze worden er dus niet letterlijk groter van, maar het lijkt wel zo. De kamer lijkt namelijk in de spiegel verder door te lopen. Het beste effect bereik je met een groot formaat spiegel, maar ook meerdere kleinere spiegels bij elkaar zorgen voor dit ruimtelijke effect. Als je nog een stapje verder wilt gaan kun je de ruimte ook nog hoger laten lijken, door te kiezen voor een verticale spiegel, of juist breder met een horizontale spiegel.

2. Spiegels maken de ruimte lichter

Je hebt vast weleens gezien wat er gebeurt als de zon op de zee schijnt: het spiegelende water reflecteert het licht. Precies dat gebeurt ook met een spiegel. Heb je een wat donkerdere ruimte (of hoek) in je huis waar je graag wat meer licht zou willen? Zet dan een grote spiegel (of meerdere kleintjes) tegenover het raam. Het licht reflecteert in de spiegel en dat zorgt simpelweg voor een lichtere kamer.

3. Spiegels zijn een stijlvol interieuritem

Saai hoekje? Kale muur? Hang een spiegel op! Een spiegel kan namelijk net dat beetje stijl toevoegen wat je interieur nodig heeft. En dat ook nog eens op een heel subtiele manier. Door de spiegel te combineren met planten, lampjes en eventueel een mooie poster of schilderij, creëer je een mooi stijlvol geheel. Door te spelen met vormen kun je het nog wat spannender maken. Kies bijvoorbeeld voor een ronde spiegel met daaronder een houten bankje. Of combineer een grote staande spiegel met een zachte ronde poef.

Mijn nieuwe spiegel van Verno

Ik ben dol op spiegels en heb al een aantal favoriete exemplaren in huis. Pasgeleden mocht ik er een aan mijn collectie toevoegen, namelijk deze prachtige bamboe spiegel van Verno. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren, namelijk zwart, zilver en goud. Aangezien die laatste het mooist combineert in mijn interieur koos ik voor de gouden variant. En ik ben er zo blij mee!

De spiegel staat prachtig op een tafeltje met wat mooie accessoires ervoor, maar is ook erg leuk voor aan de muur. Een definitief plekje heeft hij nog niet, maar gaat hij zeker snel krijgen! De lijst is van uitstekende kwaliteit en dat voel je. Niet te vergelijken met een fotolijst of ingelijste spiegel die je voor een tientje in de winkel koopt. Ik weet zeker dat ik hier nog heel veel jaren plezier van ga hebben 🙂

Over Verno

Verno is een moderne lijstenmakerij die het oude ambacht met een online shop en de nieuwste technieken combineren. Al ruim 30 jaar staan ze voor een goede prijs, goede kwaliteit en goede service. Naast spiegels heeft Verno ook een groot assortiment lijsten in alle denkbare stijlen en zelfs een speciale inlijstservice. Heb je een dierbare herinnering, een mooie foto, een kunstwerk of een prachtige tekening van je kind? De lijstenmakers van Verno regelen het voor je!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.