WONEN

Deze snufjes zou ik best in mijn nieuwe keuken willen *

1 december 2020

De technologische ontwikkeling gaat razendsnel. Dat viel me laatst op toen er op tv een item was over de mobiele telefoon en mensen vol ongeloof reageerden op de stelling dat iedereen in de toekomst internet zou hebben op zijn of haar mobiel. En moet je eens kijken waar we nu staan. Op andere gebieden is dat natuurlijk net zo. Mijn keuken is met zijn 40 jaar echt aan vervanging toe en dat gaat ook gebeuren. Maar het is ongelooflijk wat voor handige snufjes je tegenwoordig in je keuken kunt laten bouwen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze?

Kokend water kraan

Ik drink het hele jaar door thee, maar in deze tijd van het jaar is het helemaal mijn favoriete drank. Heerlijk om mee op de bank onder een dekentje te kruipen. Ik heb nu een oude waterkoker op het aanrecht staan, maar wat zou het tof zijn als er gewoon theewater uit de kraan komt! Zo’n kokend water kraan lijkt me trouwens ook enorm handig als je snel heet water nodig hebt om te koken. Nadeel is dan wel weer dat het een vrij prijzig product is. Het is echt een luxe toevoeging aan je keuken, maar zeker het overwegen waard als je net als ik veel thee drinkt en zo min mogelijk losse apparaten op je aanrechtblad wilt hebben staan. Je hebt ze trouwens van verschillende merken, waarvan Quooker denk ik het bekendst is. Quooker heeft een uitgebreide collectie kokend water kranen. Naast kokend water is het zelfs ogelijk om gekoeld en bruisend water te tappen uit een Quooker. Hoe handig is dat?! Met de verschillende designs waaruit je kunt kiezen is er altijd een kraan die past bij jouw keuken. En je verwacht het misschien direct, maar wist je dat je met een kokend water kraan energie kunt besparen?

Afwasmachine

Dit is geen grapje! In mijn 40 jaar oude keuken staat weliswaar een (bijna net zo gedateerde) afwasmachine, maar die is niet aangesloten en ik weet ook niet of ik dat nu moet willen. Wat ik wel weet is dat mijn nieuwe keuken hoe dan ook een afwasmachine heeft. Dat afwassen met de hand (hallo campinggevoel!) is leuk voor even, maar kost erg veel tijd en stiekem ook best veel (warm) water. Een fijne energiezuinige afwasmachine moet er dus sowieso komen. Ik kijk nu al uit naar het eerste wasje dat ik ermee ga draaien 🙂

Via wifi bedienbare keukenapparatuur

Van een slimme thermostaat had ik al wel gehoord. En ik weet sinds kort ook dat er verlichting is die je via je smartphone kunt bedienen. Maar wist je dat je ook de oven alvast kunt voorverwarmen voor je vanuit je werk naar huis vertrekt? Of de koelkast een standje hoger of lager kunt zetten? Ja, zelfs de afwasmachine aanzetten kan van een afstandje. Er is namelijk keukenapparatuur die je via wifi kunt bedienen. Hoe geniaal is dat? Ik denk dat het hier steeds meer naartoe gaat en we het straks gek zullen vinden dat er een tijd was dat je de oven met een knop op het apparaat aan moet zetten in plaats van via een tablet of smartphone. Ik denk dat het voor mij nog even bij dromen blijft, want ik ben allang blij als ik mooie nieuwe apparatuur in mijn keuken heb. Die bedien ik dan gewoon lekker ‘oldskool’ met de hand.

Afvalbakken voor gescheiden afval

Afval scheiden is natuurlijk helemaal van deze tijd. Ik doe het vol overgave, maar kan niet echt voorkomen dat er daardoor overal papier ligt, of tasjes met plastic afval. Ik heb eigenlijk gewoon één grote vuilnisbak voor het restafval, maar voor het scheiden van plastic, papier en gft moet ik ofwel naar de garage lopen of naar de groene bak in de achtertuin. En tja, daar heb ik niet altijd zin in dus dan bewaar ik het zolang op het aanrecht tot ik toch die kant op moet. Een systeem waarbij ik een kastje opentrek en direct meerdere bakken tot mijn beschikking heb om afval goed te scheiden is daarom heel welkom. En als het in een kastje is weggewerkt is het meteen uit het zicht. Moet ik er alleen aan denken om op tijd de bakken te legen.

Welk ‘keukensnufje’ zou jij heel graag in je droomkeuken willen hebben?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.