WONEN

Decoratie voor de badkamer – tips en ideeën! *

20 januari 2023

De badkamer is waarschijnlijk niet de eerste ruimte in huis waar je aan denkt als het gaat om decoratie. Het is een functionele ruimte, waar je ’s ochtends en ’s avonds kort tijd doorbrengt om je dag te starten of naar bed te gaan. Toch is de badkamer voor steeds meer mensen ook een ruimte waarin ze lekker willen kunnen ontspannen en dat spa-gevoel willen beleven. Mijn eigen badkamer moet nog worden verbouwd, maar daarna wil ik er ook echt een ruimte van maken waar ik lekker tot rust kan komen. Daar ga ik rekening mee houden in de keuze voor tegels en sanitair, maar ook kleurgebruik en decoratie spelen daarbij een grote rol. Als jij hier ook mee aan de slag wil heb ik een aantal fijne tips en ideeën verzameld.

Stick to your style

Voor je als een gek begint met spulletjes kopen, sta eens stil bij de stijl die het beste bij jou past. Bedenk daarna welke items daar goed bij passen. Je kan best verschillende stijlen met elkaar combineren, maar overdrijf niet. Het grote voordeel van bij één stijl blijven is dat je zeker weet dat de items die je kiest goed bij elkaar passen en dat het geheel daardoor ‘klopt’. Als je stijl duidelijk is kun je je uitleven. Kies daarbij zoveel mogelijk voor tijdloze materialen en kleuren. Een mooie neutrale badmat is bijvoorbeeld een prima basisitem. Daarnaast kun je dan best kiezen voor een eyecatcher zoals een trendy plantenpot. Pas op met te opvallende elementen of te heftige kleuren. De kans is groot dat je daar snel op uitgekeken raakt.

Houd het rustig

Als je eenmaal besluit dat je de badkamer wilt decoreren, ben je misschien snel geneigd om heel veel verschillende elementen in de ruimte neer te zetten of op te hangen. Wees hier voorzichtig mee, want teveel decoratie maakt de ruimte chaotisch en rommelig terwijl je juist die ontspannen sfeer wilt creëren. Less is more gaat hier dus zeker op. Selecteer dus die accessoires en decoratie die zeker niet in jouw badkamer mag ontbreken. Houd hierbij ook de regel van drie in het achterhoofd. Dat wil zeggen dat je spulletjes het beste kunt groeperen in drietallen. Dus bijvoorbeeld drie potjes in verschillende maten, of drie kleine plantjes. Dit geeft aan de ene kant een nonchalant effect, maar oogt toch harmonieus.

Groen in de badkamer

Wist je dat planten het heel goed doen op de hoge luchtvochtigheid in een badkamer? Ze laten de ruimte ook nog eens lekker ruiken, dus volgens mij is er geen enkele reden waarom je niet voor planten in je badkamer zou moeten kiezen. Planten als Aloë Vera, Orchidee en Sanseveria zien er mooi uit én doen het prima op de badkamer. Heeft jouw badkamer geen of maar heel weinig natuurlijke lichtinval dan kun je natuurlijk altijd voor een mooie kunstplant kiezen.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.