WONEN

De verbouwing van onze badkamer *

2 februari 2018

Inmiddels zo’n drie jaar geleden besloten wij de badkamer te verbouwen. Of moet ik zeggen ’te laten verbouwen’, want het echte verbouwen hebben we aan mensen overgelaten die dat veel beter kunnen dan wij. Waar we ons natuurlijk wel mee bezig hebben gehouden is het bepalen van de indeling en het interieur van de nieuwe badkamer. Ik neem jullie even mee terug en laat uiteraard zien hoe onze badkamer er nu uitziet. Ben ik blij met de keuzes die we destijds maakten?

Onze oude badkamer

Jammer genoeg heb ik geen foto’s van hoe onze badkamer eruit zag toen we het huis kochten. Op zich was er niets mis mee en hebben we de badkamer gewoon gelaten zoals ‘ie was. In 2004 hadden de vorige bewoners zowel de badkamer boven als het toilet beneden laten renoveren en het zag er prima uit.

Onze badkamer is een vierkante ruimte. Toen we het huis kochten bevond zich achterin aan de linkerkant een douchecabine, rechts over de volle breedte een badkamermeubel met dubbele wastafel en linksvoor een toilet. De tegels waren wit en werden onderbroken door een donkerblauwe horizontale sierrand met mozaïektegeltjes die op alle muren doorliep. Op de vloer lagen donkergrijze tegels.

De nieuwe badkamer – onze wensen

De hoofdreden dat we er na een jaar of vier voor kozen de bestaande badkamer te verbouwen was het feit dat we heel graag een ligbad wilden. Voor onszelf, omdat ik zelf nooit een bad heb gehad thuis en er altijd van droomde ‘later’ een eigen huis met een bad te hebben. Maar toch zeker ook voor Lise (Quinn was er toen nog niet). Het leek me super praktisch om haar in bad te kunnen doen in plaats van altijd te moeten douchen. Bovendien zou ze het vast ook heel leuk vinden om lekker in bad te kunnen spetteren.

Aangezien we qua oppervlakte zeker niet de grootste badkamer hebben, was het best even puzzelen wat de indeling betreft. We wilden namelijk ook heel graag een aparte douche en het liefst geen cabine maar een inloopdouche. Al snel wisten we dat de dubbele wastafel moest wijken. We kochten een kleiner badkamermeubel met maar één wastafel. De kraan, geen typische keukenkraan maar een mooi klein en prima functionerend kraantje, konden we hergebruiken van het vorige meubel.

We bespraken onze wensen met de aannemer die de verbouwing op zich nam. Het ligbad zou tegen de achterwand komen en praktisch de hele breedte beslaan. Het badkamermeubel tegen de rechterwand en linksvoor de inloopdouche, omsloten door twee glazen wanden waarvan er eentje als deur in en uit kan klappen. Tussen douche en bad zou precies het toilet passen. Esthetisch misschien niet de mooiste oplossing, maar voor ons wel de meest praktische én tegemoet komend aan al onze wensen.

We lieten de complete badkamer strippen en de vloer en muren (op één muur na) opnieuw betegelen. De overgebleven muur lieten we stucen en verven. Ik wilde graag wat kleur in de badkamer. We kozen uiteindelijk voor een lichte blauw-groene kleur. De verf die gebruikt is is speciaal geschikt voor vochtige ruimtes en afneembaar met water. Wil je graag een geverfde muur in de badkamer dan is dat mogelijk, maar moet je wel speciale verf gebruiken die geschikt is voor vochtige ruimtes en afneembaar met water.

Zijn we er (nog) blij mee?

Onze ‘nieuwe’ badkamer is momenteel ongeveer drie jaar oud en we maken er volop gebruik van. Inmiddels is er een kindje bij gekomen en hebben we naar mijn idee nog meer profijt van het ligbad. Vaak gaan de kinderen samen in bad. Andere keren doucht M of ik met een van de kinderen terwijl het andere kind in bad zit.

Hoewel ik het in eerste instantie jammer vond dat we afscheid moesten nemen van onze dubbele wastafel, blijkt het in de praktijk prima te doen met een enkele. Ik ben ook echt blij dat we voor een aparte douche hebben gekozen, omdat die voor het dagelijkse gebruik toch wel heel fijn is. Douchen in een bad kan natuurlijk ook wel, maar vind ik toch net wat minder handig. En de geverfde muur ziet er nog niet zo mooi uit als net na oplevering. Ik was in het begin een beetje bang dat hij snel lelijk zou worden doordat er toch weleens wat water tegenaan spat, maar hij ziet er nog tiptop uit!

Hoe ziet jouw droombadkamer eruit?

Dit artikel kwam tot stand middels een samenwerking.

3 Comments

 • Reply Bregje 2 februari 2018 at 07:34

  Mooie badkamer! En fijne inspiratie, wij hebben ongeveer hetzelfde formaat en willen dit jaar gaan verbouwen. Fijn om te zien hoe het er allemaal in past zo!

 • Reply Nicole Orriëns 2 februari 2018 at 10:46

  Heel anders dan de badkamer die we nu hebben in ieder geval. Die is echt heel slordig. Die van jou is mooi en rustig vormgegeven.

 • Reply Jacqueline 2 februari 2018 at 15:36

  Grappig, wij hebben nu een ligbad, douche en enkele wasbak, maar ik zou dat ligbad maar wat graag in willen ruilen voor een dubbele wasbak. Zeker ’s ochtends is het soms dringen geblazen bij het tanden poetsen.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.