WONEN

De plannen voor Quinn zijn peuterkamer *

19 december 2018

peuterkamer

Eind oktober werd Quinn twee. Een peuter. Hoewel ik hem met zijn bolle wangen nog heel graag zie als mijn baby, begint zijn gedrag meer en meer peuterstreken te vertonen. Maar ook de positieve kanten van het ‘peuterschap’ komen naar voren. Zo begrijpt hij steeds beter wat ik bedoel (wat niet betekent dat hij ook steeds beter luistert, helaas) en kletst hij iedereen die hij maar tegenkomt de oren van het hoofd. Aan zijn slaapkamer is sinds zijn geboorte nog niet veel veranderd. En dus slaapt onze peuter eigenlijk nog altijd in een babykamer. Maar hoe leuk ik het kamertje nog steeds vind, het past niet meer bij zijn leeftijd. Quinn hoort een peuterkamer te hebben. En dus ben ik maar eens plannen gaan smeden hoe die er ongeveer uit moet komen te zien.

Het bed

Quinn slaapt nu nog in een ledikant. En aangezien hij daar nog prima in past en er nog niet op eigen kracht uit weet te klimmen (*klopt af*) wil ik dat het liefst nog even zo houden. De kans is dus groot dat we eerst de kamer een volledige make-over geven en het bed pas op een later moment vervangen. Als hij er echt aan toe is om in een groot bed te slapen. Lise ging over toen ze bijna drie was, toen het ledikant naar Quinn ging. Ik ben benieuwd wanneer Quinn er voor mijn gevoel helemaal klaar voor is.

Als het zover is heb ik in elk geval al wel het beddengoed in huis voor zijn eenpersoonsbed. Bij Lise heb ik even getwijfeld tussen een peuterbed of een eenpersoonsbed, maar ik ben zo blij dat we uiteindelijk ‘gewoon’ voor een eenpersoonsbed zijn gegaan dat ik dat voor Quinn ook wil. Ook al is zijn kamertje een tikje kleiner dan Lise’s slaapkamer. Voor zijn toekomstige bed heb ik alvast een tweetal dekbedsets in huis van Nappiez, het eigen merk van specialist in kinderbeddengoed Koalabedding.nl. Je ziet ze hieronder:

Leuk zijn ze hè? Ik heb expres voor wat rustigere prints gekozen, omdat ik van plan ben het kamertje ook licht en rustig te houden. Maar daarover later meer. Het eerste dekbedovertrek, met wilde dieren erop, vond ik direct bij Quinn passen omdat hij dol is op dieren. En het monochrome zwart-wit vind ik hip en stoer tegelijk. Het andere overtrek, dat met de dino’s, koos ik vanwege het feit dat de dino’s op deze print er lief uitzien maar toch wat stoers hebben. Het blijven immers dino’s. Verder werd ik verliefd op de kleurcombinatie groen, oranje en wit. Nog altijd rustig, maar toch met wat kleur. Perfect!

Nappiez kortingscode

Vind jij deze dekbedovertrekken ook zo tof? Met de code KOALA-MOONOLOOG ontvang je 10% korting op alle Nappiez artikelen. De code is geldig tot en met 31 januari 2019.

Kleurgebruik

Zoals ik al schreef wil ik het kamertje van Quinn overwegend licht en rustig houden. Het is niet al te groot en met teveel (donkere) kleuren zou het snel rommelig ogen. Voor zijn babykamer hebben we overwegend wit en lichtgrijs gebruikt en dat vind ik nog steeds mooi. Al zal er in zijn peuterkamer best iets meer kleur mogen komen. Ik denk aan een combinatie van wit, grijs/zwart en groen en dan het soort groen van de lichtgroene dino’s op het dekbedovertrek. Dat lijkt me mooi.

Bij Lise hebben we ervoor gekozen één muur te behangen. Op Quinn zijn kamer heeft nu ook één muur wolkjesbehang. Ik ben er nog niet over uit of we dit eraf gaan halen. Het is redelijk subtiel en ik vind het ook nog steeds wel mooi, maar of het matcht met de meubels die ik in gedachten heb weet ik niet.

Aan de muur wil ik graag een paar mooie grote eyecatchers. Hij heeft al een vilten apenkop aan de muur hangen, die zeker terug zal komen in zijn nieuwe kamer. Misschien dat ik die wil combineren met een of twee andere dierenkoppen. En aan een andere muur komt dan een mooie grote (alfabet?)poster. De plankjes die hij nu aan de muur heeft hangen moeten weg, want zakken enorm door als ze te zwaar beladen worden. Maar er moeten wel een of twee plankjes voor terugkomen. Ik vind plankjes die aan leren bandjes hangen enorm tof, dus ik ga even op onderzoek uit of die stevig genoeg zijn.

Overige meubels

Lise heeft allemaal witte meubels, maar als ik rondkijk naar bedden voor Quinn merk ik dat ik neig naar ofwel donkergrijs, of van dat stoere steigerhout. Dat vind ik zo gaaf! Ik wil de babykamermeubels als complete set gaan verkopen en dat betekent dat er ook een nieuwe garderobekast moet komen. Ook die wil ik graag in een wat stoerdere stijl hebben. Misschien oogt het het meest rustig als de kast uit dezelfde serie komt als het bed, alleen zijn de mogelijkheden dan natuurlijk beperkter. Dat is dus nog wel even een zoektochtje waard.

Nu ik dit zo allemaal op een rijtje heb gezet kan ik eigenlijk niet wachten met het aanpakken van het kamertje. Zodra er knopen zijn doorgehakt en we zijn begonnen zal ik natuurlijk een update geven. En uiteindelijk hoop ik het eindresultaat natuurlijk ook te kunnen showen!

Waar heb jij op gelet bij het inrichten van de slaapkamer van je kind?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen van een merk of bedrijf.

Afbeelding peuterkamer afkomstig van Shutterstock.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.