WONEN

De kinderkamer als speelkamer

2 maart 2016

speelkamer1

Welk kind wil nou geen stoere kamer, prinsessenkamer of indianenkamer? Door deze onderwerpen te verwerken in de slaapkamer van je kleintje ontstaat een fantastische speelkamer. Hoe leuk is het voor je kruimel om wakker te worden en meteen in een betoverende speelwereld te stappen? Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de kinderkamer als speelkamer.

Voor echte klauteraars

boomhut

Heb jij een echte klauteraar? Denk dan eens aan een boomhut in de slaapkamer. Door het maken van een boomhut bespaar je veel ruimte. Je kind kan in de boomhut slapen en eromheen spelen. Denk hierbij aan slingertouwen, hangmatten en kleine obstakels. Een schilder kan ervoor zorgen dat de boomhut helemaal gemaakt wordt aan de hand van jouw wensen en stijl. Wat kost een schilder en het maken van een boomhut? De kosten hangen af van het materiaal dat je kiest.
 Je kunt het dus eigenlijk zo duur, maar ook zo goedkoop maken als je zelf wilt.

Prinsessendroom

cama castelo falive3

Het is de droom van veel meisjes om als een prinses in een kasteel te wonen. Misschien zelfs voor jou en mij! Hoe leuk is het om deze droom bij je dochter waar te kunnen maken? Door de voorkant van een kasteel te maken en daarachter een speelhoekje te plaatsen, hebben ze privacy en voelen ze zich helemaal zichzelf. Bovenin of achter het kasteel is er een mogelijkheid om een bedje te plaatsen. Wanneer je een prins en een prinses rond hebt lopen is het een leuk idee om gebruik te maken van de kleuren blauw en roze zodat ze elk hun eigen plekje hebben.

Maak gebruik van accessoires

Om de slaapkamer op een gemakkelijkere manier om te toveren tot speelkamer, is het een idee om accessoires aan de slaapkamer toe te voegen. Op die manier hoeven er geen grote verbouwingen plaats te vinden. Denk hierbij aan een indianentent waar de kinderen in kunnen spelen. Ook het maken een van supermarkt doet het heel goed. Plaats een kassa in de kamer en ze komen er niet meer vandaan. Op deze manier spelen en leren kinderen tegelijkertijd. De muren en het plafond schilderen mag natuurlijk niet ontbreken. Dit maakt de avontuurlijke speelplaats voor je kids helemaal af. Denk aan leuke kleuren, muurschilderijen of het gebruik van schoolbordverf en magneetverf waar ze al hun kwaliteiten en knutselwerken op kunnen tonen.

Heb jij nog leuke tips voor het maken van een speelkamer?

uitleg_artikel

5 Comments

 • Reply iooon 2 maart 2016 at 13:24

  Ik ben niet zo’n fan van speel-slaapkamers. Ik vind het toch wel belangrijk dat een slaapkamer is om in te slapen. Natuurlijk ook af en toe gespeeld maar voornamelijk slapen. (Al vind ik de bedden wel heel tof er uit zien!)

 • Reply Marushi 2 maart 2016 at 14:10

  Wat een gave voorbeelden zeg! Die prinsessenkamer!!! <3

 • Reply sabrina 2 maart 2016 at 17:18

  Wij spelen iedere avond na het badje nog boven op de kamer, vooral om de kinderen te kalmeren en om hun te laten inzien dat het bijna slaaptijd is. Ze hebben een leuke kamer, maar niet zo fancy als dit 🙂

 • Reply Farah 3 maart 2016 at 12:42

  Wow wat een gave bedden!

 • Reply Nikki - Sukhi.nl 3 maart 2016 at 19:54

  Oh zo leuk!

  Mijn ouders hadden vroegen het huis ook helemaal omgebouwd. We hadden zelfs een schommel in huis! Binnen!!

  Gr, Nikki
  http://www.Sukhi.nl

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.