WONEN

Creëer een urban jungle met kunstplanten *

16 maart 2020
urban jungle met kunstplanten

Ik hou ontzettend van groen in huis. De groene vingers van mijn vader heb ik (helaas) niet meegekregen, maar gelukkig weet ik de meeste planten redelijk in leven te houden. Al moet ik eerlijk toegeven dat ze er vaak na een tijdje lang niet meer zo mooi bij staan als toen ik ze kocht… Heb jij dat ook? Of ben je misschien niet eens in staat een plant in leven te houden? Dan kunnen kunstplanten een goede oplossing zijn. Toch groen in je huis, maar zonder het risico van vroegtijdig overlijden door slecht water- of zonlichtmanagement. Laten we eens kijken hoe je thuis een urban jungle met kunstplanten kunt creëren!

Bij een urban jungle moet je denken aan een vrij grote verzameling groen in je huis waar je blij van wordt. Het leuke is dat je je ‘jungle’ zelf samenstelt. Jij bepaalt dus welke planten, potten, hangers en andere accessoires je gebruikt om hem vorm te geven. En dat maakt elke urban jungle lekker uniek.

Een urban jungle van kunstplanten

‘Echte’ planten zuiveren de lucht en zorgen voor meer zuurstof, maar je hebt niet per se echte planten nodig om van de voordelen van een urban jungle te profiteren. Wist je bijvoorbeeld dat planten op je bureau zorgen voor meer creativiteit en concentratie? Misschien moet ik dus maar eens overwegen om het groen dat zich nu vooral in mijn woonkamer bevindt, wat meer door te trekken naar mijn werkkamer. De grote plant op de grond en het kleine plantje in de vensterbank kunnen nog wel wat versterking gebruiken!

Overweeg je de aanleg van zo’n toffe urban jungle met kunstplanten? Dan heb je gelukkig keuze genoeg. Ik dacht dus eigenlijk dat kunstplanten altijd heel plastic-achtig en duidelijk ‘nep’ ogen. Maar toen ik de kunstplanten van Maxifleur zag, heb ik mijn mening meteen bijgesteld. Hieronder een selectie planten die ik linea recta in mijn winkelmandje zou zetten voor mijn eigen urban jungle. Tof toch?

Hebben kunstplanten verzorging nodig?

Je hoeft kunstplanten natuurlijk geen water of plantenvoeding te geven. Toch moet je ook kunstplanten wel onderhouden om ze lang mooi te houden. Stof neem je het beste af met een anti-statisch doekje. Je kunt er ook voor kiezen je kunstplanten in te spuiten met een speciale spray. Deze zorgt ervoor dat stof op de bladeren samenklontert in kleine bolletjes, die je vervolgens eenvoudig met een doekje verwijdert. Zo’n behandeling zorgt er trouwens ook voor dat de bladeren een anti-statische laag krijgen, waardoor ze minder stof aantrekken.

Heb jij veel planten in huis? En zijn dat dan vooral echte planten of heb je misschien ook kunstplanten?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.