WONEN

Badkamer naar wens laten maken *

27 maart 2023

Heb jij specifieke wensen waar jouw badkamer of douche aan moet voldoen? Heb je bijvoorbeeld een inloopdouche in je hoofd waarop de standaardmaten niet van toepassing zijn? Of wil je het meeste halen uit een badkamer met schuine wanden? Dan valt het aan te raden om te kiezen voor een douchewand op maat. Er zijn tal van mogelijkheden om je eigen douche samen te stellen, of je nu op zoek bent naar alleen een douchewand voor je inloopdouche of dat je een complete douchecabine op maat wilt laten maken.

Voordeel van glazen douchewanden

Glazen douchewanden en -deuren hebben als voordeel dat het licht mooi de douche binnenvalt. Ook geeft het materiaal de badkamer een ruimtelijk effect en combineert glas uitstekend met elk ander materiaal. Ga voor een grote glazen douchewand als afscheiding van je inloopdouche met aan de andere kant een hippe tegelmuur, of kies voor glazen douchedeuren op maat om een ruime douchecabine te creëren.

Het voordeel van een douchecabine is dat er als het ware een warme bubbel ontstaat omdat de warmte binnen de cabine blijft. Ook blijft het water netjes binnen, terwijl een inloopdouche vaker een natte badkamervloer veroorzaakt. Een reden om juist voor een inloopdouche te kiezen, kan de luxe uitstraling zijn en de ruimte die je hebt onder de douche.

Hygiëne in de badkamer

Glas is een materiaal dat gemakkelijk schoon te houden is. Tegenwoordig zijn glazen douchedeuren behandeld met een speciale anti-kalklaag. Hierdoor is het nog eenvoudiger om de glazen douchedeuren te onderhouden en te poetsen. Je maakt het jezelf makkelijk door na iedere douchebeurt even een trekker over het glas te halen. Een goede ventilatie zorgt ervoor dat de badkamer sneller droogt en er nog minder kans is op kalkaanslag in de douchecabine. Zet na het douchen even een raam open om te luchten. Is er geen raam aanwezig in de badkamer en wil je een douchecabine laten installeren? Zorg er dan voor dat er wat ruimte onder de deur van de douche zit, zodat vocht uit de cabine kan ontsnappen.

Besteed aandacht aan de details

Uiteraard is het juiste sanitair onmisbaar als je de badkamer helemaal naar eigen wens in wilt richten, maar de kleine details spelen ook een belangrijke rol. Met een badkamerspiegel met verlichting krijgt de badkamer een luxe wellnessuitstraling. Een paar planten voegen veel sfeer toe, net als een mooie badmat en een plankje waarop je jouw favoriete verzorgingsproducten uit kunt stallen.

Houd rekening met de beschikbare ruimte

Bij het inrichten van iedere ruimte is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte. Zo voorkom je dat het te vol wordt in de badkamer en zorg je ondanks het misschien kleine oppervlak voor een rustige uitstraling.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.