WONEN

Als ik de eethoek opnieuw mocht inrichten… *

3 april 2020

Onze eettafel heeft een prominente plek in huis. We eten elke dag aan deze tafel, maar hij wordt voor veel meer dingen gebruikt. Er wordt aan geknutseld, we zitten er graag met bezoek en ook voor gezelschapsspelletjes wordt de tafel regelmatig gebruikt. Nu ben ik redelijk tevreden over onze eethoek, maar als ik hem NU opnieuw zou mogen inrichten, zou ik deze items wel heel erg gaaf vinden…

Eetkamertafel

Eettafels heb je natuurlijk in allerlei soorten en maten. Ik ben erg fan van hout, dus hij zou voor mij hoofdzakelijk van dat materiaal gemaakt moeten zijn. Verder vind ik een stoere, robuuste uitstraling, belangrijk en moeten er voldoende stoelen omheen passen. Een type eettafel waar ik laatst helemaal verliefd op werd is de zogenaamde boomstamtafel. Dat is een tafel waarbij je aan het blad goed kunt zien dat hij van een boom afkomstig is. Je ziet de nerven, knoesten en jaarringen er bijvoorbeeld in terug. Zelfs de vorm van de boom is bij sommige tafels terug te zien. Vaak heeft zo’n tafel een metalen onderstel, dat voor een stoere uitstraling zorgt. Helemaal mijn ding dus.

Eetkamerstoelen

We hebben nu zes eetkamerstoelen om de tafel heen staan. Op zich heel praktisch, maar toen we afgelopen zomer een chalet huurden met daarin een eetkamerbank, werd ik op slag verliefd. Die zou ik dus sowieso eentje willen. Aan de ene kant van de tafel een eetkamerbank en aan de andere kant van de tafel drie losse stoelen. Niet in dezelfde stof of tint, maar wel zodat ze goed met elkaar matchen. Dat lijkt me tof! Overigens is het dan wel belangrijk dat het materiaal waarvan de bank gemaakt is goed is schoon te maken. Onze kleuter van zes kan inmiddels best netjes eten, maar met een peuter van drie in huis wordt er toch nog regelmatig iets vies gemaakt. Geen ramp, zolang je het vervolgens maar makkelijk schoon kan maken.

Hanglamp

Ik was laatst op bezoek bij vrienden en daar zag ik een hele toffe hanglamp boven de eettafel. Hij bestond uit een houten dwarsbalk met daaraan meerdere, losse lichtpunten op verschillende hoogtes. De snoer zat om de balk gewikkeld en dat gaf een heel speels effect. Super tof! Zo’n lamp zou ik graag boven de nieuwe eettafel hangen. Liefst ook met de mogelijkheid het licht te dimmen, zodat je met voldoende licht kunt werken en knutselen en bij wat meer gedimd licht kunt eten of borrelen.

Denk jij weleens na over een make-over van de eethoek? Wat zou jij daar graag willen veranderen (of juist niet)?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.