WONEN

5 x duurzame vloeren voor in huis *

2 augustus 2023

Ben je op zoek naar een duurzame vloer voor je huis? Wil je graag bijdragen aan een duurzamere toekomst en tegelijkertijd genieten van een stijlvolle en praktische vloer? Goed bezig! Er zijn verschillende duurzame vloeren beschikbaar die ook zeker erg mooi zijn. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet. Lees verder en laat je inspireren!

PVC vloeren

De PVC vloer is misschien wel het meest populair. PVC is een synthetisch materiaal dat duurzaam en veelzijdig is. PVC vloeren zijn gemaakt van verschillende lagen, waaronder een slijtlaag, een decoratieve laag en een beschermende toplaag. Deze vloeren zijn zeer duurzaam, bestand tegen slijtage en gemakkelijk te onderhouden. Bovendien zijn PVC vloeren waterbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes zoals keukens en badkamers. Met een breed scala aan stijlen, kleuren en patronen, bieden PVC vloeren een moderne en stijlvolle uitstraling voor elk interieur (denk aan houtlook, betonlook en zelfs tegellook).

Bamboe vloeren

Bamboe is een andere duurzame vloer. Het is een snelgroeiende grassoort die na 5 tot 7 jaar volwassen is en geoogst kan worden. Dit in tegenstelling tot hardhouten bomen, die tientallen jaren nodig hebben om te groeien. Bamboe is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook zeer duurzaam en slijtvast. Het heeft een warme uitstraling en kan in verschillende kleuren en patronen worden geleverd. Let bij het kiezen van bamboe vloeren wel op de herkomst en certificering om ervoor te zorgen dat het duurzaam geproduceerd is.

Kurkvloeren

Kurk is een natuurlijk en duurzaam materiaal dat gewonnen wordt uit de schors van de kurkeik. Het oogsten van kurk beschadigt de boom niet en de schors groeit na verloop van tijd weer aan. Kurkvloeren zijn veerkrachtig, geluiddempend en isolerend, waardoor ze comfortabel aanvoelen en energie besparen. Daarnaast is kurk van nature hypoallergeen en bestand tegen schimmels en bacteriën. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor het gemakkelijk in elk interieur past.

Gerecyclede vloeren

Een andere duurzame optie voor vloeren is het gebruik van gerecyclede materialen. Ooit van gehoord? Er zijn tegenwoordig vloeren verkrijgbaar die gemaakt zijn van gerecyclede houtvezels, plastic flessen of rubberbanden. Deze materialen zouden anders op de vuilnisbelt belanden, maar worden nu hergebruikt om duurzame vloeren te creëren. Deze vloeren zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook sterk en duurzaam.

Tegelvloeren van gerecycled glas

Tot slot zijn er tegelvloeren. Deze zijn voornamelijk populair in badkamers en keukens vanwege hun duurzaamheid en waterbestendigheid. Tegels gemaakt van gerecycled glas zijn een milieuvriendelijke optie. Ze worden geproduceerd door glasafval te vermalen en te smelten, waardoor er geen nieuwe grondstoffen nodig zijn. Gerecycled glas is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Het is gemakkelijk schoon te maken en heeft een lange levensduur.

Welke vloer kies jij?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.