WONEN

5 manieren om een saaie muur in de kinderkamer te pimpen *

17 februari 2020
muur kinderkamer pimpen met behang en wandrekjes

Het inrichten van de kinderkamers vond ik enorm leuk om te doen. Het uitzoeken van de meubels, bepalen wat waar moet komen te staan, maar ook het aankleden van het kamertje met leuke accessoires. Misschien heb ik nog wel het langst nagedacht over wat er op en aan de muur moest komen. Want hoe zorg je er nu voor dat zo’n saaie witte muur in de kinderkamer een beetje gezellig en sfeervol oogt?

Muur kinderkamer pimpen – 5 manieren

1 Behang

Heeft de kamer vier strakke witte muren, dan kun je ervoor kiezen ze allemaal een bahangetje te geven. Maar je kunt er ook voor kiezen slechts één muur te behangen en de rest wit te laten. Je zult merken dat zelfs bij maar één muur met behang, de kamer al direct meer sfeer en gezelligheid uitstraalt. Bahang heb je natuurlijk in ontelbaar veel verschillende kleuren en prints. Wij kozen voor onze dochter voor een wat rustiger behang, met een witte achtergrond en lichtroze stippen. Voor de babykamer van onze zoon (te zien op de foto hieronder) kozen we voor een tof wolkjesbehang. Bij beide kamers kozen we ervoor één muur te behangen en de rest wit te laten.

inrichten babykamer

2 Plankjes of wandrek

Boeken, beeldjes, een spaarpot, een knutselwerkje of een bijzonder stuk speelgoed. Dat kun je natuurlijk perfect kwijt op een plankje of wandrek. Het leuke hiervan is dat je de spulletjes op zo’n plank of rekje om de zoveel tijd kunt wisselen en zo het geheel meteen een heel andere look geeft. Het nadeel is dat het stof vangt en je het dus wel regelmatig moet afstoffen. Ik zou er dus ook niet teveel op zetten, maar het beperken tot een paar mooie items. Die komen dan ook meteen beter tot hun recht. Plankjes koop je kant en klaar of maak je zelf, bijvoorbeeld van multiplex. De vierkante rekjes die je op de bovenste foto ziet koop je gewoon kant-en-klaar en vind ik echt nog steeds heel erg leuk.

3 Poster

Ook een leuke poster vind ik perfect voor de kinderkamer. Je hebt hele leuke met het alfabet of de cijfers van 1 tot en met 10. Of je kiest voor een andere leuke of lieve afbeelding. Onze dochter kreeg een poster van een meisjeskonijn en onze zoon heeft dezelfde poster met daarop een ‘jongenskonijn’ met bril. Je kunt ervoor kiezen de poster in te lijsten of hem, zoals wij hebben gedaan, te bevestigen door middel van een speciale posterhanger.

4 Figuur van MDF

Iets wat je minder vaak tegenkomt maar wat wel erg leuk is om de muur in de kinderkamer te pimpen, is een figuur van MDF. Je kent misschien wel de MDF-bomen, maar je hebt ook uiltjes, vlinders en allerlei andere dieren en figuren. Je kunt ze beschilderen met latex muurverf in de kleur die je zelf leuk vindt. Het is ook heel tof om er een mooi versje of gedicht op te schrijven. Dit kun je zelf doen of laten doen door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Je monteert zo’n figuur trouwens aan de muur met montagekit.

5 Foto

En last but not least: een foto als muurdecoratie. Want wat is er eigenlijk leuker dan een lieve, grappige of stoere foto van je kind aan de muur van zijn of haar eigen slaapkamer? Overigens hoeft het natuurlijk niet per se een foto van het kind zelf te zijn. Een foto van een plek die een speciale betekenis heeft voor je kind of voor jullie als gezin kan ook heel mooi zijn.

Op welke manier heb jij de muur in de kinderkamer(s) gepimpt? Heb je misschien nog aanvullende ideeën of tips?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.