WERK WONEN

4x stoelen voor jouw thuiskantoor *

21 juli 2023

Welke stoelen zijn het meest geschikt voor jouw thuiskantoor? Als je regelmatig vanuit huis werkt, wil je comfortabel en ergonomisch kunnen werken. De juiste stoel is dan onmisbaar, aangezien deze zowel comfort als ondersteuning biedt tijdens lange werkdagen. In deze blog vier soorten stoelen die ideaal zijn voor jouw thuiskantoor: zadelkrukken, kniestoelen, zit-sta krukken en werkstoelen. Lees er hier meer over!

Zadelkrukken

Zadelkrukken zijn ontworpen om je rug en bekken op de juiste manier te ondersteunen tijdens het zitten. Ze hebben een ergonomisch gevormde zitting die lijkt op een zadel, waardoor je een stabiele en natuurlijke zithouding aanneemt. Dit type stoel helpt rugpijn te verminderen en bevordert een goede bloedcirculatie. Zadelkrukken zijn vooral geschikt voor taken waarbij je veel moet zitten, zoals werkzaamheden achter een bureau of computerwerk. Ze zijn ook populair in medische omgevingen, zoals tandartspraktijken, waar zorgverleners langdurig in dezelfde houding werken. Met een zadelkruk kun je comfortabel en ergonomisch verantwoord werken.

Kniestoelen

Kniestoelen zijn een alternatieve optie voor traditionele bureaustoelen. Deze stoelen hebben een afwijkend ontwerp dat de zithouding verandert. In plaats van rechtop te zitten, bevindt het grootste deel van het lichaamsgewicht zich op de knieën en schenen, terwijl de heupen in een hoek van ongeveer 110 graden blijven. Met een kniestoel kun je een goede houding behouden en de belasting op de wervelkolom verminderen. Het bevordert ook actief zitten, omdat je jezelf voortdurend in balans moet zien te houden. Hoewel een kniestoel in het begin een beetje wennen kan zijn, kan het op de lange termijn rug- en nekpijn verminderen en de algehele zithouding verbeteren.

Zit-sta krukken

Als je de voorkeur geeft aan afwisseling tussen zitten en staan tijdens het werken, dan is een zit-sta kruk de ideale keuze voor jouw thuiskantoor. Deze krukken zijn in hoogte verstelbaar en bieden de mogelijkheid om zowel zittend als staand te werken. Een zit-sta kruk stimuleert beweging en vermindert de negatieve effecten van langdurig zitten. Je kunt gemakkelijk van houding veranderen en je lichaam actief houden terwijl je aan het werk bent. Dit type kruk is vooral handig als je een in hoogte verstelbaar bureau hebt, zodat je naadloos kunt overschakelen tussen zitten en staan gedurende de dag.

Werkstoelen

Werkstoelen, ook wel bureaustoelen genoemd, zijn de meest voorkomende keuze voor thuiskantoren. Ze bieden een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden, zoals verstelbare rugleuningen, armleuningen en zithoogtes. Het ergonomische ontwerp van een goede werkstoel ondersteunt je lichaam op de juiste plaatsen en bevordert een gezonde zithouding. Bij het kiezen van een werkstoel is het belangrijk om aandacht te besteden aan verstelmogelijkheden en materialen. Kies voor een stoel met voldoende lendensteun en zorg ervoor dat het materiaal ademend en comfortabel is voor langdurig gebruik.

Welke stoel kies jij?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.