WONEN

4 tips voor een luxe uitstraling in huis *

12 mei 2023

Bij het woord ‘luxe’ denk je misschien direct aan ‘duur’, maar een luxe uitstraling creëren hoeft niet prijzig te zijn! Wel kan het een uitdaging zijn om de juiste stijl te bereiken. Daarom vind je in deze blog een aantal handige tips waarmee jij jouw huis kunt omtoveren tot een mooie, luxe eenheid. Laten we snel beginnen.

Materialen

Het begint allemaal bij de basis. Kies de juiste meubels en materialen uit, zodat de basis van het interieur al goed is. Denk hierbij aan materialen als fluweel, leer, of kasjmier. Dit zijn luxe stoffen die matchen bij veel soorten interieurstijlen. In de keuken kies je voor materialen als graniet, natuursteen of marmer. Deze materialen maken een groot verschil en zorgen direct voor een luxe uitstraling.

Inbouwspots

Verlichting is ook erg belangrijk voor de look & feel in huis. Wanneer je voor een luxe sfeer wil gaan, dan is dé tip: kies voor inbouwspots! Je creëert hiermee gelijk een mooie, moderne inrichting en daarnaast kun je het accent op bepaalde items in huis Heb je een opvallend kunstwerk in huis hangen of staan, dan wil je natuurlijk dat dit zo goed mogelijk naar voren komt.

Kleurgebruik

Kies voor neutrale kleuren in huis zoals beige, wit, grijs en zwart. Dit zorgt ervoor dat de ruimte rust uitstraalt en op die manier kun je gemakkelijk werken met accentkleuren. Haal bijvoorbeeld accessoires in diverse kleuren in huis die passen bij jouw inrichting. Denk aan kussentjes, kaarsen en een plaid. Accessoires zijn gemakkelijker te vervangen dan meubels, zoals een bank en een kleur op de muur bijvoorbeeld dus je mag daar best wat mee experimenteren.

Tot in de puntjes

Een luxe uitstraling betekent ook dat alles tot in de puntjes is afgewerkt. Denk aan de kleine dingen, zoals schilderwerk en plinten bijvoorbeeld, maar ook aan hoogwaardige accessoires. Zet een prachtige kristallen vaas op de tafel, maak het af met een aantal zwarte of gouden accessoires en jouw huis is helemaal klaar! Vergeet ook je keuken niet mee te nemen. Zorg er bijvoorbeeld ook voor dat je prachtige lampen hebt hangen. Denk aan een wandlamp keuken. De juiste verlichting is functioneel tijdens het koken, maar is ook enorm belangrijk voor de sfeer. Het is dus zeker de moeite waard om eens te kijken naar de mogelijkheden voor jouw keuken.

Je leest het: met de juiste materialen, kleuren, lampen en accessoires geef je jouw interieur de luxe uitstraling waarnaar je op zoek bent.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.