WONEN

4 kinderkamer thema’s voor een droomkamer *

1 februari 2023

Kinderen brengen veel tijd door in hun slaapkamer. Ze gebruiken hun kamer om te slapen en te spelen. Daarom moet het een veilige omgeving zijn die hun kleine persoonlijkheid weerspiegelt. Houdt je kind van een wereld vol kastelen en magie, of heb je een kleine ontdekkingsreiziger die graag buiten is? Je kunt tegenwoordig complete kinderkamers ontwerpen in hun favoriete thema. Vandaag deel ik 4 kinderkamer thema’s om inspiratie uit te halen.

Voel je buiten in de natuur

Een kinderkamer met kampeerthema is perfect voor liefhebbers van natuur, avontuur en buitenactiviteiten. Een kleine tent is hiervoor het meest geschikt. Het geeft de kinderen een gevoel van eigen ruimte. Versier de tent met kleine sierlichtjes om zo de sterrenhemel na te bootsen. De tent wordt als ware een persoonlijke kampeerplek die een ruimte van de slaapkamer afbakent. Het idee van kamperen geeft kinderen het gevoel dat ze in de buitenlucht avonturen beleven, terwijl ze gewoon veilig in hun slaapkamer zijn.

Kinderkamer voor de sportieveling

Of ga voor een sportieve look voor de kinderkamer. Verf de muren in de stijl van de favoriete sport van het kind. Voeg kussens en lakens toe die bijdragen aan hun favoriete sport of club. Als je kind van voetbal houdt, kun je misschien een sticker van het voetbalveld op de muur plakken. De kussens kunnen qua patroon in lijn zijn met de bal en het net van het doel. Het is wel belangrijk om selectief te zijn bij het aanbrengen van elementen om het evenwicht te bewaren. Maar het is een geweldige manier om wat spanning toe te voegen aan de kamer.

Haal het strand en de golven naar binnen met dit thema

Een slaapkamer met een strandthema staat zowel voor plezier als voor avontuur. Een strand is de plek waar kinderen zandkastelen bouwen en zich vermaken. De associatie met het strand kan in de kinderkamer worden meegenomen door voor een behang te kiezen dat een mooie scène van een strand afbeeldt. Om het strandgevoel nog wat te versterken kan je een luifel aan het bed bevestigen waardoor een soort hut ontstaat. Het bed zou zelfs de vorm van een strandstoel of ligbed kunnen hebben. Je kunt nog een surfplank, kokosnoten, en schelpen kunnen toevoegen om de look te versterken. Een kleine zandbak met uitzicht op een raam is ook een leuk idee. De keuze voor de zonnige uitstraling van een strand in de kinderkamer is fantastisch als je kind van water en strand houdt.

Laat je kind magie voelen in de kinderkamer

Kinderkamers met een sprookjesthema zijn perfect voor kinderen die van verhalen en fantasie houden. Geef je kind een droomkamer door de deze in te richten met de elementen van hun favoriete sprookje. Of het nu Roodkapje is of Assepoester, Shrek of Mowgli, de kindertijd is een geweldige tijd waarin kinderen kunnen genieten in hun eigen fantasiewereld. Met de hoeveelheid materialen die op het internet verkrijgbaar is, is het niet moeilijk om voor je kind de ideale sprookjeskamer te creëren.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.