VOLGENS PAPA

Volgens Papa – Televisie kijken

31 januari 2015

volgenspapa

Met veel liefde en plezier schrijf ik elke dag een nieuw artikel voor mijn blog. Eens in de twee weken sla ik een dagje over en is het de beurt aan M om een stukje te schrijven. Hij geeft dan antwoord op een vraag die te maken heeft met vaderschap. Dit kan een vraag zijn die een van jullie eerder gesteld heeft, of een vraag die ik zelf heb verzonnen.

Deze week schreef ik een artikel over tv kijken en je kind. Het leek me wel leuk als M daar zijn visie ook op zou geven. De vraag waar hij antwoord op gaat geven luidt dus:

“Hoe denk jij zelf over televisie kijken? En hoe wil je daar straks met Lise mee omgaan?”

Ik ben M, 35 jaar… En ik ben tv verslaafd. Misschien dus niet de beste persoon om deze vraag aan te stellen. Zo lang als ik me kan herinneren keek ik al tv. Begonnen met de kinderseries zoals De Fabeltjeskrant, Bassie en Adriaan en Pipi Langkous. Maar ook natuurlijk tekenfilms zoals de Smurfen, de Snorkels en Calimero. Tegenwoordig is er niet veel veranderd, alleen hebben de tekenfilms en kinderseries plaats gemaakt voor TV series als Breaking Bad en Game of Thrones… En ben ik gek op films kijken, met name de top 250 films van IMDB.

Begrijp me niet verkeerd, ik zat natuurlijk niet alleen maar aan de buis gekluisterd, maar buiten spelen was net zo belangrijk voor me! Herinneringen van lekker fietsen door de wijk, avonturen beleven met vriendjes en voetballen op het schoolplein passeren nog vaak de revue. Het tv kijken was dan ook alleen voor de regenachtige dagen… of dat loze uurtje na school, waarop je zat te wachten op het avondeten.

Balans… Dat is voor mij uiteindelijk het belangrijkste wat Lise betreft. Ik zal haar zeker gaan stimuleren om zoveel mogelijk lekker kind te zijn (en te blijven). Ze moet lekker met de poppen gaan spelen, met haar vriendinnetjes net-alsof-thee drinken en tikkertje spelen op het schoolplein. Maar net zo belangrijk vind ik het dat ze ook lekker op zo’n druilerige dag mag wegdromen bij een sprookje van Disney, of mag schaterlachen om de gekke fratsen van Phineas & Ferb of kijken naar een spannende aflevering van Mega Mindy!

Kortom… Niet teveel druk om maken, en zorg ervoor dat er balans blijft tussen spelen en dat kastje… En dan moet het volgens mij wel goed komen.

Heb jij ook een vraag voor M, stel ‘m dan vooral in een reactie op dit artikel! Wie weet beantwoordt hij hem dan binnenkort hier op mijn blog.

3 Comments

 • Reply angelique 31 januari 2015 at 16:01

  Heel goed geantwoord. Ik merk nu dat juist de tv enorm helpt voor de spraakachterstand die mijn zoontje heeft. Dora hoe irritant ook zorgt er wel voor dat meneer gaat praten

 • Reply Deirdre 1 februari 2015 at 08:50

  Helemaal mee eens! 🙂

 • Reply Simone 1 februari 2015 at 17:36

  Mee eens! Een gezond aantal minuutjes tv per dag moet gewoon kunnen.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.