VOLGENS PAPA

Volgens Papa – op vakantie

26 juni 2015

papavakantie1

Het is jullie vast niet ontgaan, maar op dit moment zijn we met z’n drietjes lekker op vakantie! De artikelen op mijn blog lopen tijdens onze vakantie gewoon door. Omdat het weer tijd was voor een artikel van M zijn hand, vroeg ik hem of hij het leuk vond een stukje te schrijven over onze vakantie. Over hoe hij er naartoe heeft geleefd en hoe het is om dit jaar niet met een baby, maar met een dreumes op vakantie te zijn. Gistermiddag nam hij mijn laptop in beslag en het resultaat van zijn creatieve uitspatting kun je hieronder lezen!

Vorig jaar

Ik weet het nog goed van vorig jaar… Lise was een maand of 10 toen we voor het eerst met haar op een echte vakantie gingen naar Center Parcs Port Zélande, te Ouddorp. Lise kon toen nog amper staan, was nog maar een paar keer wezen zwemmen en had in haar hele leven nog geen strand gezien. Hoe leuk was het dan ook om door haar ogen alles te zien ontdekken. Met haar vingertjes door het zand op het strand, voor het eerst spetterend in het water in de zwemband en fietsen door het bos bij mama voorop in het kinderstoeltje.

Aangezien Monique en ik nogal verknocht zijn aan de Zeeuwse kust, stond ook voor dit jaar weer Zeeland op het programma… en wel camping de Meerpaal in Zoutelande! Natuurlijk hebben we de boekjes er van tevoren druk op nageslagen om het meest geschikte plekje te vinden voor ons drietjes, er moet natuurlijk wel genoeg te ontdekken zijn voor onze kleine meid. Deze camping kwam uiteindelijk voor ons als winnaar uit de bus.

Waterspeeltuin

Er is hier een hele leuke speeltuin in de vorm van een grote boot, waar de kleintjes op kunnen klimmen, vanaf kunnen glijden en rondom kunnen spelen. Verder is er onlangs ook nog een waterspeeltuin geopend, waar een tweede boot staat, waar de kinderen een hoop waterpret kunnen beleven met nog meer glijbanen en naar beneden kletterend water. Deze speeltuinen staan vlakbij een groot terras opgesteld, waar de papa’s en de mama’s al het spektakel van een afstandje onder het genot van een drankje in de gaten kunnen houden. Verder zitten we heel dicht bij het strand en vlakbij allerlei leuke plaatsjes zoals Zoutelande, Middelburg, Domburg, West-Kapelle en Vlissingen.

Het mooie aan Zeeland vind ik dat de tijd hier altijd lijkt stil te staan. Ok, je bent op vakantie, dus alles mag sowieso een versnellinkje lager… maar voor een stadse jongen is dit wel even andere koek. Geen verkeer, geen files, geen op elkaar gepropte huizen en flats. Maar pittoreske dorpjes en huisjes, bossen, grote open vlaktes, meren en zee… heel veel zee! Hoe leuk is het dan ook om je kind met deze ‘nieuwe’ wereld kennis te laten maken.

papavakantie2

De afgelopen paar weken heeft Lise thuis de zandbak al ontdekt. Ze heeft op dit moment nog wat moeite om thuis zelfstandig te spelen, maar zodra ze de zandbak in de smiezen heeft, heb je er geen kind meer aan. Ik was dus erg benieuwd om te zien wat Lise van de grootste zandbak van Nederland zou vinden.

Strand

Vorig jaar had ze ook al een vluchtige ontmoeting met het strand, maar je merkte toen al dat ze er eigenlijk nog te klein voor was om er echt van te genieten. Ze kon nog maar amper staan en haar schep- en emmermotoriek was nog niet ontwikkeld genoeg om er iets mee te kunnen. Maar gisteren was het dan dus eindelijk zover… Lise mocht weer naar het strand.. en wat was het een feest!!! Ze was de hele middag met haar schepjes, vormpjes en emmertjes in de weer. Ze juichte zelfs even van geluk toen het haar was gelukt om het hele emmertje vol te scheppen!

papavakantie3

De speeltuin is ook een van Lise’s favoriete plekken. Ze kan er nog niet veel, maar ze vindt het maar wat interessant wat al die grotere kinderen daar allemaal doen op die toestellen. Zelf is ze helemaal fan de glijbaan, vooral als ze er zelf al op en af kan. En ook de wipkip staat hoog op haar to-do lijstje. Alleen met de schommel lijkt ze een haat-liefdeverhouding te hebben. Zodra ze hem ziet, begint ze te wijzen en is het ‘shommel’ dit… ‘shommel’ dat… tot je haar erop zet. Alles op z’n tijd, zullen we maar denken.

papavakantie4

Maar het leukste vindt Lise nog wel… LOPEN! Het liefst de hele dag door, en als het even kan buiten. Je ziet haar nu echt alles ontdekken: elk blaadje, elke grasspriet, elk diertje en elk steentje op de stoep moet even worden onderzocht en ik vind het ook heerlijk om daar nu met haar de tijd voor te nemen. Voor ons is ondertussen alles al zo gewoon en we nemen niet eens meer tijd om ergens echt voor te gaan zitten. Dus wat is er leuker dan je te laten meenemen in de gedachten en ontdekkingen van zo’n kleine hummel?

Ga jij dit jaar op vakantie en zo ja, waar naartoe?

Heb je zelf een vraag aan M, bijvoorbeeld naar aanleiding van dit artikel? Stel ‘m dan in een reactie hieronder. Wie weet schrijft hij er dan een volgende keer over!

2 Comments

  • Reply Vlijtig Liesje 26 juni 2015 at 10:37

    Nee, wij blijven thuis. Mooie foto, die allereerste!

  • Reply Joyce 26 juni 2015 at 13:16

    Nee, wij gaan helaas niet op vakantie dit jaar. Wel wil ik Luuk ook kennis laten maken met de grootste zandbak van Nederland. Ik ben erg benieuwd wat hij daarvan vindt.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.