VOLGENS PAPA

Volgens Papa – Invulling Papadag

31 oktober 2014

volgenspapa

Met veel liefde en plezier schrijf ik elke dag een nieuw artikel voor mijn blog. Eens in de twee weken sla ik een dagje over en is het de beurt aan M om een stukje te schrijven. Hij geeft dan antwoord op een vraag die te maken heeft met vaderschap. Dit kan een vraag zijn die een van jullie eerder gesteld heeft, of een vraag die ik zelf heb verzonnen.

De vraag van vandaag luidt:

“Het is papadag. Je bent een hele dag samen met Lise en mag die dag helemaal naar eigen idee invullen. Hoe ziet deze dag eruit? Wat gaan jullie doen, op welke tijden en welke keuzes maak je bijvoorbeeld met betrekking tot slapen en eten?”

We gaan alleen maar leuke dingen doen natuurlijk! Maar aangezien onze kleine meid haar slaapjes nog hard nodig heeft, zou ik zeker wel kiezen voor verschillende kortere activiteiten. Ik vind echter dat het helemaal niet nodig is om krampachtig aan een vast ritme vast te houden. Zolang ze bijvoorbeeld in de ochtend goed heeft kunnen slapen, dan vind ik dat je al minder rekening met het slaapje in de middag hoeft te houden. Het belangrijkste is en blijft gewoon dat je goed moet kijken naar wat je kleine wil… en door tijdig te reageren op de signalen kun je een hoop problemen voor blijven en een leuke dag tegemoet gaan!

Rond de klok van 8 wordt Lise wakker en haal ik haar uit bed. Ik breng haar (zoals altijd) naar onze slaapkamer, waar ze even bij ons op bed mag spelen.

Na een klein half uurtje gaan we door naar beneden en starten we de dag met een papje. Zodra de meeste pap in haar buikje zit (en zo min mogelijk op het gezicht) is het tijd om te spelen! Samen lekker in de woonkamer op het zachte tapijt met speelgoed tot waar het oog reikt. Hobbelen op het schommelschaap, verstoppertje spelen achter de grote stoel, of op onderzoek uit in de woonkamer passeren hierbij de revue.

Om half 11 beginnen de oogjes meestal kleiner te worden en is het dus tijd om naar bed te gaan. Als het goed is, slaapt ze in de ochtend altijd goed, zodat ik me vast kan voorbereiden op een leuke middag met Lise. Na zo’n 2 uurtjes slapen is Lise er weer helemaal klaar voor! Maar er moet natuurlijk wel eerst even een bodem gelegd worden, met 2 boterhammetjes en thee (lauw).

Met mooi weer is het natuurlijk het leukste om met haar naar buiten te gaan. We beginnen dan ook met een flinke schommelpartij in de tuin. We hebben onlangs een mooie schommel aangeschaft en deze opgehangen in de deuropening van de garage. Schommelen staat altijd garant voor schaterlachen en spartelende beentjes! Vervolgens pak ik alle spullen bij elkaar en laad ik de kleine in het fietsstoeltje voor een lekker tochtje naar de kinderboerderij. Lise heeft sinds kort een bijzondere fascinatie ontwikkeld voor allerlei dieren, dus dit wordt zeker een leuke middag!

Nadat we alle geitjes en konijntjes hebben geaaid, merk ik dat ze een beetje ‘minder gezellig’ begint te worden. Tijd dus voor een tussendoortje! Een vruchtenhapje en een koekje later… en we kunnen er weer tegenaan. Lise neemt weer plaats in het fietsstoeltje en we vertrekken richting oma en opa voor een surprise visit, waar ze weer helemaal opleeft, lekker kan spelen met opa en knuffelen met oma.

Om 5 uur is het dan toch echt tijd om naar huis te gaan om een lekker hapje te gaan eten. Ze mag tegenwoordig al met de pot mee eten, dus ze krijgt haar eigen bordje en mag lekker smullen met papa en mama. Afhankelijk van hoe moe ze is, gaat ze nog even naar bed voor een powernap, om rond 7 uur haar dag af te sluiten met een laatste flesje melk.

We sluiten de dag af met een verhaaltje en tandjes poetsen, nog een laatste zoen en dan is het eindelijk tijd voor papa om lekker op de bank te ploffen!

Heb jij ook een vraag voor M, stel ‘m dan vooral in een reactie op dit artikel! Wie weet beantwoordt hij hem dan binnenkort hier op mijn blog.

8 Comments

 • Reply Seline 31 oktober 2014 at 11:00

  Michiel klinkt als een onwijs leuke papa voor Lise! 🙂

  • Reply Monique 2 november 2014 at 23:48

   Ahh wat lief dat je dat zegt! Dat is hij ook zeker 🙂

 • Reply Vlijtig Liesje 31 oktober 2014 at 12:03

  Leuk zo’n papa perspectief!

 • Reply Gwen 1 november 2014 at 12:29

  Hihi, Joost zou het geschreven kunnen hebben 😉 Ik vraag me altijd af waar in die planning van de mannen en hun dag met kind het huishouden is enzo .. Wasje erin, vaatwasser uitruimen, eten voorbereiden – de normale dagelijkse dingen zeg maar 😛

  • Reply Monique 2 november 2014 at 23:51

   Hahaha, ja precies! Die dingen blijven meestal liggen tot mama er weer is om alles weg te werken. Ik denk dat het een beetje too much voor ze is om dat er ook nog eens bij te doen 😉

 • Reply Marina 2 november 2014 at 09:14

  Leuk om te kazen lezen!

  Michiel, ik heb nog wel een vraag voor je. Heeft het vaderschap je veranderd? En zo ja, op welke wijze?

  • Reply Monique 2 november 2014 at 23:52

   Goede vraag Marina. Michiel zal er antwoord op geven in zijn volgende artikel!

   • Reply Marina 3 november 2014 at 21:21

    Aah, tof! Ik ben benieuwd!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.