VOLGENS PAPA

Volgens Papa | in woord en beeld #1

26 september 2015

papa dochter

Zoals jullie gewend zijn, schrijft M ook weleens een artikel voor mijn blog. Normaal gesproken geeft hij antwoord op een vraag, van een van jullie of een vraag die me zelf te binnen schiet. Maar het leek me ook leuk hem iets over foto’s te vertellen die hij zelf gemaakt heeft en die met het vaderschap te maken hebben. Als het bevalt kun je dit soort ‘plogs’ de komende tijd vaker voorbij zien komen. Vanaf nu is het woord aan M!

papa1

Deze eerste foto heb ik genomen tijdens onze vakantie in Zeeland en dit is wat mij betreft toch wel het perfecte plaatje. Een strak blauwe lucht, het zonnetje schijnt en een tevreden meisje wat lekker haar eerste schepjes zand in haar emmertje schept.

Als ik de foto zie, denk ik meteen weer aan alle kleine mijlpaaltjes die Lise tijdens haar vakantie heeft gemaakt. Voor het eerst geslapen op het strand, voor het eerst echt spelen met een schepje/emmertje, voor het eerst zelf lopen (t.o.v. eerdere vakanties dan natuurlijk :)), haar eerste ijsje en ga zo maar door!

papa2

De tweede foto symboliseert voor mij toch wel mijn favoriete moment van de dag. Lise heeft haar avondeten op, heeft nog wat gespeeld… en vlak voor het slapengaan mag ze nog even TV kijken. Haar favorieten op dit moment zijn Nijntje, Kikker, Peppa Pig en Sesamstraat.

Niets is daarom dus fijner om dan nog even op de bank te liggen, terwijl dat kleine hummeltje tegen je aan kruipt met haar duimpje in de mond. Zo mooi om dan naar dat koppie te kijken, dat alles voor het eerst ziet en verwerkt. Je ziet gewoon de radartjes werken en dat bolletje vollopen met belangrijke levenslessen, zoals: ‘wat zegt de hond?’, of: ‘waar is m’n dekentje?’.

Wat vind jij van de foto’s en het verhaal van M erbij? Laat het ons weten in een reactie!

4 Comments

 • Reply Thea van Galen 26 september 2015 at 08:34

  Nou door die laatste foto en het verhaaltje krijg ik zin om lekker te knuffelen met een baby/kindje! 🙂

 • Reply seline 26 september 2015 at 09:11

  Wat leuk om dit zo te zien!

 • Reply Simone 26 september 2015 at 19:08

  Erg leuk! 🙂

 • Reply Charlotte 26 september 2015 at 23:32

  Ah! Lieve foto’s heeft hij uitgekozen!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.