VOLGENS PAPA

Volgens Papa – Wie doet wat?

23 augustus 2014

papavertelt

Via mijn blog en YouTube-kanaal weten jullie inmiddels al redelijk wat over mij en natuurlijk over Lise. Maar er is nog een persoon die heel belangrijk is in mijn leven en over wie jullie nog niet zoveel weten. Mijn man M! Het leek me daarom leuk als hij af en toe ook de gelegenheid krijgt om wat van zich te laten horen. Om de week op zaterdag geeft hij vanaf nu antwoord op een vraag die iets te maken heeft met het vaderschap.

De vraag van vandaag is gesteld door Odile en luidt:

‘Als het gaat om de verzorging en opvoeding van Lise, is er bij jullie dan een taakverdeling? Dus zijn er bepaalde dingen die jij juist doet of Monique?’

Weer zo’n goede vraag, bedankt! Ik zou willen dat we alles perfect konden verdelen en dat ik Lise elke dag beetje bij beetje kan zien ontwikkelen en opgroeien. Maar helaas heb ik als kersverse vader mijn verantwoordelijkheden. Er moet immers brood op de plank komen. Gelukkig heb ik een leuke en uitdagende baan als fulltime web-developer, om me genoeg af te leiden terwijl ik m’n meisje moet missen 🙂

Monique is, zoals jullie al weten, naast fulltime moeder ook nog eens student Toegepaste Psychologie en fulltime blogger/vlogger! Hoe ze het doet weet ik niet precies… maar ik ben zo trots op haar hoe ze alles thuis in het gareel houdt!

Aangezien Monique doordeweeks het meeste thuis is, zorgt zij overdag voor Lise. Zodra ik thuiskom uit mijn werk neem ik het van haar over en geef ik Lise haar avondeten. Daarna mag ze nog even spelen. Als ze heel moe is en het nog geen tijd is voor haar fles, breng ik haar naar bed. Dan slaapt ze tot een uur of acht waarna ze haar laatste fles van me krijgt. Tenslotte volgt haar bedritueel waarbij ik haar omkleed, tandjes poets, verhaaltje voorlees en te bed leg. Als ik zelf ’s avonds weg moet, doet Monique dit maar soms doen we het ook gezellig samen.

In het weekend zijn de rollen beter verdeeld. Het is natuurlijk afhankelijk van wat we die dag gepland hebben, maar we doen alles samen of we verdelen de zaken die we apart moeten doen. In het weekend hebben we extra veel tijd om van Lise en ons als gezinnetje te genieten en dat doen we dan ook volop.

Om nog even terug te komen op je vraag: er staat niks geschreven in steen en we hebben geen vaste taken. Er zijn dus geen dingen die alleen Monique doet. Zo verschoon ik ook gewoon een luier of doe ik Lise in bad. Maar we proberen zoveel mogelijk fifty-fifty alles te verdelen. Voor zover mogelijk natuurlijk 🙂

Heb je een vraag voor M, geef die dan vooral door! Wie weet beantwoordt hij hem dan binnenkort hier op mijn blog. 

4 Comments

 • Reply Nicole 23 augustus 2014 at 14:45

  Leuk om te lezen. Hier ook geen specifieke dingen die de een of ander doet. Doen allebei alles alleen ben ik meer thuis dus doe ik ook meer..

 • Reply Tamara 23 augustus 2014 at 19:28

  Hier ook dezelfde rollen mede door onze wisselende roosters. Ik ga even nadenken voor een nieuwe vraag 🙂

 • Reply Mieke 23 augustus 2014 at 22:03

  Leuk om te lezen weer!
  Zo fijn, van die betrokken papa’s. Gelukkig hebben onze dames ook geluk met een betrokken papa.

 • Reply Odile | Go, mommy, go 1 september 2014 at 01:34

  Lees het nu pas maar leuk om het antwoord te lezen en ook top dat hij zijn hand nergens voor om draait als hij thuis is! Zo hoort het! (denk ik? Haha)

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.