VOLGENS PAPA

Voor de tweede keer papa…

4 oktober 2016

volgens papa

De laatste loodjes zijn daar. Monique is inmiddels 36 weken zwanger van ons tweede kindje en vroeg me een stukje te schrijven over hoe ik het vind om voor de tweede keer papa te worden. Ik ben meteen aan de slag gegaan, want nu is het nog enkel mijn verwachting en dan kan ik die straks mooi vergelijken met hoe het in de praktijk uitpakt.

We zijn straks gewoon met z’n vieren, 4!!! Hoe gaan we dat in vredesnaam doen? We hebben nu al onze handen vol aan Lise en dat komt er ook nog zo’n klein hummeltje bij! Hoe gaan we het straks doen qua opvang? Hadden we eigenlijk alles al in huis? Hoe warmde je die flesjes ook alweer op? Wanneer moeten we de kraamzorg ook alweer bellen? Shit, hadden we het geboortekaartje al klaar? Hoe lang zou het nog duren?..

Ik ben zo benieuwd naar deze nieuwe stap. Een jongen. Zou het echt heel anders zijn? Of lijkt hij zo veel op z’n zus, dat we het verschil niet eens merken? Bij Lise leek alles wel van een leien dakje te gaan, de nachten werden vanzelf langer, ze heeft altijd al goed gegeten en is een super lief en makkelijk meisje (hoewel dat laatste nu toch echt begin te veranderen). Zou m’n pasgeboren knulletje ook zo zijn, of hebben we straks onze handen vol aan het mannetje?

Ik ben er in ieder geval klaar voor… denk ik. Bij Lise ging alles goed, dus waarom zou het nu niet goed gaan? Het enige waar ik echt tegenop zie, zijn die gebroken nachten. Ik kan slecht omgaan met slaapgebrek en word er warrig en slordig van. Bij Lise waren die nachten gelukkig van korte duur, bij 7 weken sliep ze al door. Maar of we die mazzel nu weer hebben? Time will tell…

Voor de papa’s: hoe vond jij het om voor de tweede keer vader te worden? En voor de mama’s: hoe ging jouw partner ermee om?

6 Comments

 • Reply Tineke 4 oktober 2016 at 07:57

  Ik zou het zo graag eens meemaken vanuit een mannelijk perspectief. Ik heb namelijk geen idee wat zo’n bevalling en kraamperiode met de aanstaande papa doet 🙂 Benieuwd naar jouw ervaring straks

 • Reply Ineke 4 oktober 2016 at 11:57

  Leuk om het eens te lezen uit mannelijk perspectief. Mijn vriend vond het toch ook allemaal spannend, maar heeft het allemaal beetje op zich laten afkomen en soms gilde hij vlug SCHAT!!! als hij toch even hulp nodig of het even niet meer wist :).

 • Reply broer van Michiel! 4 oktober 2016 at 12:36

  appeltje, eitje…3 is nog makkelijker!

 • Reply Nicole 4 oktober 2016 at 15:53

  Wat leuk om de gedachtes van de papa eens te lezen 🙂

 • Reply Nicole 4 oktober 2016 at 19:56

  Ik kan helaas nog niet vergelijken en mijn man dus ook niet. Maar ben heel benieuwd.. Snap overigens al die mijmeringen wel hoor! Zou ik denk ik ook hebben..

 • Reply Jessica 4 oktober 2016 at 21:31

  Wat leuk om een stuk vanuit papa zijn hand te lezen! Jullie kunnen het!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.