TIPS TUIN

Zo maak je van jouw tuin een echte leeftuin *

6 juli 2022

Ik hou van de zomer. ’s Nachts de koele lucht voelen binnenstromen door het open raam en overdag zoveel mogelijk buiten zijn. Ik voel me bevoorrrecht dat ik in de stad woon en een redelijke tuin heb om van te genieten. Heb jij ook een tuin en zou je er, zeker in deze tijd van het jaar, meer gebruik van willen maken dan dat je nu doet? Deze tips en ideeën kunnen je helpen om van jouw tuin een echte leeftuin te maken.

Buitenkeuken

Niets fijner dan lekker buiten eten. Het eten ook in je tuin klaarmaken geeft een extra dimensie aan het buitenleven. Een echte leeftuin heeft dan ook een buitenkeuken of op z’n minst een barbecue waar je de heerlijkste gerechten kunt koken. Zorg voor een ruime tafel met voldoende stoelen en wat begint met een hapje eten, eindigt in een gezellige borrel met je eigen gezin of met familie of vrienden.

Overkapping of serre

Wil je ook bij minder mooi weer volop van je tuin kunnen genieten of zit je liever niet in de volle zon, dan is het plaatsen van een overkapping een goed idee. Voor wie ook in de koudere maanden van het jaar meer het gevoel wil hebben dichter bij de tuin te zitten kan een serre aan huis een slimme oplossing zijn. Je houdt er kou en neerslag mee buiten, maar door het vele glas heb je toch het gevoel in de tuin te zitten.

Jacuzzi of sauna

Persoonlijk hou ik er heel erg van om af en toe een wellness te bezoeken. Een dagje sauna is voor mij de perfecte manier om alles even te laten voor wat het is en volledig te ontspannen. Maar wat nou als je daarvoor niet eens de deur uit hoeft? Met een jacuzzi en een sauna in je tuin ervaar je de ontspanning van een wellness gewoon bij je thuis. Ideaal toch?

Lekkere loungeplek

Ik had het al even over een tafel met stoelen. Ideaal om aan te eten, spelletjes te doen of met vrienden te borrelen. Maar het is ook wel erg lekker om een loungeplek te maken, met een comfortabele bank waar je lekker in kan duiken. Met leuke kussens en accessoires maak je die loungeplek helemaal af.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.