TUIN

Wat is de beste manier om zwembadzout te doseren? *

2 april 2023

Steeds vaker wordt voor zwembaden zout gebruikt in plaats van chloor. Misschien overweeg jij ook het gebruik van zwembadzout voor je zwembad. Zout is geurloos, waardoor het op dit gebied een heel stuk beter scoort dan chloor. Ook is zout een stuk minder agressief voor huid en haar. Of heb je vaak last van prikkende ogen in een zwembad? Chloor is vaak de boosdoener. Gebruik je zwembadzout, dan hoef je niet bang te zijn voor prikkende ogen.

Ben je overtuigd van de voordelen en wil je graag zwembadzout kopen? Dan is het belangrijk om kritisch te zijn. Je moet kritisch kijken naar de verschillende soorten zwembadzout, maar ook naar de manier waarop je het gebruikt. Het is namelijk van essentieel belang dat je het zwembadzout op de juiste manier én in de juiste dosering gebruikt.

Wat is de juiste dosering voor zwembadzout?

Wat de juiste dosering voor zwembadzout is, hangt vooral af van de grootte van je zwembad. Hoe groter het zwembad, hoe meer water er natuurlijk in het zwembad zit en betekent weer dat je ook meer zwembadzout voor het zwembad nodig hebt.

Maar niet alleen de hoeveelheid water, ook het moment waarop je het zwembadzout toevoegt speelt een rol. Zet je bijvoorbeeld een zwembad in je tuin op en vul je dit met water? Dan kun je uitgaan van ongeveer 3,25 kilogram zwembadzout per 1000 liter water. Staat het zwembad al langere tijd in je tuin? Dan is er geen sprake van opstarten, maar van aanvullen. In dat geval hoef je slechts 1,75 kilogram per 1000 liter water toe te voegen. Dit hoef je slechts één keer per jaar te doen!

Hoe gebruik je zwembadzout?

Zwembadzout is heel makkelijk in gebruik. Het enige dat je hoeft te doen is het zout op het juiste moment in de juiste dosering aan het zoutwatersysteem van het zwembad toe te voegen. Heb je een zwembad zonder gesloten watersysteem? Dan kun je het zout gewoon met het water mengen.

Dit werkt eigenlijk net zoals bij onthardingszout. Bij die zoutsoort hoef je het zout immers alleen in de onthardingsinstallatie te gieten. Nadat je dat hebt gedaan, doet de installatie het werk voor je. Zo werkt dat ook bij zwembadzout. 

Al met al biedt zwembadzout veel voordelen. Deze voordelen hebben betrekking op het gebrek aan geur en je algehele gezondheid, maar ook op de eenvoud van het gebruik. Dit zout meng je bijzonder makkelijk met het water in je zwembad!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.