TUIN

Dierenliefhebber met grote tuin? Deze dieren kun je houden! *

23 juni 2022

In een kleine tuin is het misschien lastig te realiseren, maar in een grote tuin heb je er veel plek voor: het houden van dieren in de tuin. Veel dierenliefhebbers kiezen hier dan ook voor. Stel uiteraard het welzijn van de dieren voorop, en verzorg ze met liefde. Maar welke dieren kun je eigenlijk houden in eigen tuin? Dít zijn de dieren om dan aan te denken.

Konijnen

Ze zijn lief, zacht en knuffelbaar: konijnen! Hoewel je ze binnen kunt houden, kun je ze ook in de tuin hebben. Dit past zelfs beter bij de oorsprong van konijnen: in het wild lopen ze natuurlijk ook buiten rond. Zorg wel voor een goed konijnenhok, zodat ze een prettige omgeving hebben om te vertoeven. Denk aan een klassiek houten konijnenhok, voor één of meerdere konijnen. Het is belangrijk dat je konijnen genoeg ruimte hebben in het hok. Een konijn loopt namelijk graag rond in het hok, en wil zich kunnen strekken. Al is een ren tevens een optie, of laat de konijnen vrij rondlopen in de tuin. Zo kunnen konijnen ook vers gras eten, waar ze dol op zijn. Wat is nu de ideale standplaats voor een konijnenhok? Konijnen kunnen prima buiten leven, als het hok maar op een beschutte plek staat. Zo blijven zon, regen en tocht uit de buurt van het hok.

Kippen

Kippen zijn leuke dieren om in de tuin te houden. Het zijn vrolijke dieren, die behoorlijk nieuwsgierig zijn. Daarom zijn veel mensen gek op kippen. En je geniet ook nog eens van verse eitjes, bij het ontbijt bijvoorbeeld! Kippen willen het liefst vrij rondlopen in de tuin. Ter beschutting hebben ze echter ook baat bij een mooi kippenhok. Kippen zullen met name in het hok gaan zitten om uit te rusten of om te slapen. Toch is het ook voor kippen weer prettig om voldoende beweegruimte in het hok te hebben. Een kippenhok zonder ren wordt ook wel een nachthok genoemd en is alleen bedoeld voor het slapen. Een kippenhok met ren maakt dat de kippen kunnen rondscharrelen: daar maak je ze blij mee.

Cavia’s

Konijnen zijn niet de enige knaagdieren die je in de tuin kunt houden. Ook cavia’s kunnen prima in de buitenlucht leven. Qua leefomstandigheden hebben ze ongeveer dezelfde wensen als konijnen. Het hok moet voldoende ruimte bieden en daarnaast lopen cavia’s graag rond in het gras. Met een ren creëer je een afgesloten vrije ruimte voor een cavia. Houd de leefomgeving van de cavia trouwens goed schoon, zodat de cavia in een gezonde en hygiënische ruimte leeft.

Schapen

Wil je wat grotere dieren in de tuin houden? Dan denken we meteen aan schapen. Je tuin moet hier uiteraard wel echt groot genoeg voor zijn, zodat de schapen vrij rond kunnen lopen. Schapen zijn flinke grazers. Dat is ideaal, want ze houden het gazon kort. Verder zijn schapen lieve en gezellige dieren om in de tuin te hebben. Ze kunnen wel geluid en rommel maken – houd daar rekening mee.

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.