TIPS WONEN

Je schutting gebruiken voor het spelen – tips!

3 februari 2016

krijtbord
Voor je kleine is het heerlijk om in de tuin te spelen als het weer het toelaat. Zeker met de lente in het vooruitzicht, groeien de mogelijkheden. Vaak is er wel een speeltuin in de buurt waar lekker gespeeld kan worden. Mocht dat nou niet het geval zijn of er wordt over een kwartier gegeten, dan is het wel makkelijk als er nog even in de tuin gespeeld wordt. Wil je niet de hele tuin hebben vol liggen met speelgoed? Dan is het een idee om de schutting te gebruiken voor het spelen. Hoe je dat doet? Ik geef je een aantal opties!

Een buitenkeuken

Vindt je kind het helemaal geweldig om te helpen in de keuken? Door een buitenkeuken aan de schutting te hangen, heeft je kleine de kans om helemaal zelf in de keuken te werken. Zo vraagt zij jou om te helpen in plaats van andersom. Het enige wat je nodig hebt voor het maken van de keuken zijn wat planken die aan de schutting gemonteerd worden. Met stift teken je bijvoorbeeld gaspitten. Een wasbak maak je door een gat in een plank te zagen, zo groot als een wasteil, die je er vervolgens in hangt.

Mos graffiti

Mos graffiti
Niet alleen je schutting is leuk om mee te spelen, ook je gevel kan er een goede ondergrond voor zijn. Met mos graffiti maken jij en je kind de leukste ontwerpen voor op je gevel. Teken het ontwerp eerst met krijt op de gevel, zodat je zeker weet dat het ontwerp precies is wat jullie hebben bedacht. Voor het maken van mos graffiti heb je wat mos, yoghurt en suiker nodig. Daarnaast een dikke kwast om het op de gevel te smeren. Na een paar dagen begint het mos al te groeien. Ben je het ontwerp na een tijd zat? Laat dan de graffiti verwijderen. Dit kan je zelf doen, maar wil je zeker weten dat het mos niet terug groeit? Dan is het zandstralen van de gevel een goed idee.

Hang het speelgoed op

Hou je er niet van dat het speelgoed door de hele tuin terug te vinden is? Door haakjes aan de schutting te monteren waar het speelgoed aan hangt, ben je van dat probleem verlost. Bijkomend voordeel is dat het speelgoed veel kleur in je tuin brengt.

Een krijtbord

Een andere leuke manier om je schutting te benutten voor het spelen, is het ophangen van een krijtbord. Hierop maakt je kind elke dag een nieuwe vrolijke tekening. Het grootste voordeel hiervan is dat niet de tafel onder allemaal verschillende kleuren komt.

Een kleine moestuin

Een kleine moestuin is echt een musthave als je kleine echt een tuinman of –vrouw is. Zo kunnen jullie samen jullie eigen groente en fruit verbouwen. Niet alleen erg leuk om te doen, ook nog eens heel erg lekker om er samen van te snoepen. Er zijn bakken verkrijgbaar voor aan de schutting waar je de aarde en zaadjes in doet. En met een handige man in huis, maakt hij zo’n bak misschien wel zelf.

Helaas bevinden de plantenbakken in onze tuin zich precies voor de schutting, dus wij kunnen hem niet als speelobject gebruiken. Wel hebben we in de loungehoek een stuk lege muur van de gevel waar we wat mee zouden kunnen doen. Misschien dat ik op een mooie zomerdag het speelkeukentje van Lise buiten zet zodat ze er daar lekker mee kan spelen, of hangen we een krijtbord op zodat ze als een echte kunstenaar aan het werk kan gaan.

Op welke manier gebruik jij de tuin en/of schutting voor het spelen?

uitleg_artikel

5 Comments

 • Reply Wilmaaa 3 februari 2016 at 08:58

  Wat leuk een krijtbord aan de muur, dat lijkt me wel wat voor Yarah als ze iets ouder is 🙂

  • Reply Monique 3 februari 2016 at 22:34

   Ja he? Ik vind dat ook enorm leuk en ik denk dat Lise er ook wel wat mee kan!

 • Reply karlien 3 februari 2016 at 13:49

  Hele leuke ideeën. Wij hebben inderdaad een moestuin tot grote vreugde van de kids 🙂

  • Reply Monique 3 februari 2016 at 22:34

   Dankjewel! Wat leuk dat jullie een moestuin hebben. Helaas heb ik niet zulke hele groene vingers. Dat bleek vorig jaar wel met die moestuintjes van AH…

 • Reply Simone 4 februari 2016 at 10:10

  Oh een krijtbord buiten, wat een tof idee. Dat wil ik wel in de tuin 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.