SPORT

Sportmotivatie kwijt? Met deze 5 tips vind je ‘m terug! *

28 april 2021

Zelfs de meest fanatieke sporter heeft er weleens last van: gebrek aan motivatie. Nu de sportscholen al maandenlang dicht zijn is de kans nog groter dat je veel minder of zelfs helemaal niet meer sport. Helaas is het er bij mij ook een beetje ingeslopen. Waar ik in het begin nog regelmatig thuis een workout deed, doe ik het nu nog maar sporadisch. Ik fiets en wandel wel veel, maar het echte sporten vind ik lastig vol te houden zonder mijn geliefde groepslessen op de sportschool. Heb jij er ook last van? Deze vijf tips helpen je om het sporten weer op te pakken en vol te houden.

1 Trek je sportkleding alvast aan

Het helpt mij persoonlijk als ik ’s ochtends vroeg niet mijn gewone kleren maar mijn sportkleding uit de kast trek. Ik breng dan de kinderen naar school en ga daarna aan het werk. De drempel om dan even een workout te doen is echt lager dan wanneer ik me eerst nog helemaal moet gaan omkleden. Bovendien zorgt die outfit ervoor dat ik al in de juiste mindset ben om actief aan de slag te gaan.

2 Investeer in een nieuwe sportoutfit en/of schoenen

Er is niets leukers dan voor het eerst iets nieuws aan te mogen trekken. Dat geldt net zo goed voor nieuwe sportkleding. Is je motivatie om te sporten echt tot het nulpunt gedaald, maar wil je weer graag fanatiek aan de slag? Shop dan dus gewoon een nieuwe sportoutfit zoals deze leuke sets die je vindt bij LASCANA. Behalve toffe tights en tops vind je daar ook hele fijne sport-bh’s. Die zitten natuurlijk meestal onder je sportkleding, maar maken wel echt het verschil in hoe comfortabel je kleding zit tijdens het sporten. Echt een must om daarin te investeren dus!

3 Denk vooraf na over je sportroutine

In je hoofd hebben dat je moet gaan sporten, werkt lang niet zo motiverend als wanneer je je sportroutine uitstippelt en daarmee concreet maakt. Bedenk dus vooraf welke training je wilt doen en kies er een die je leuk vindt. Want je begrijpt dat als je iets kiest waar je plezier in hebt, het altijd stukken makkelijker gaat dan wanneer je ergens tegenop ziet. Begin gewoon eens met je favoriete sportles of home workout. Als je eenmaal bezig bent maak je endorfines aan die je blij maken. En dát zorgt er weer voor dat je een volgende keer sneller die sportkleren aantrekt om even lekker te gaan sporten.

4 Zoek een partner in crime

Een maatje, een motivator, een stok achter de deur… Hoe je het ook wilt noemen, een sportmaatje zorgt ervoor dat je veel sneller die sportschoenen uit de kast trekt. Je hebt immers een afspraak gemaakt om samen te gaan sporten, dus er wordt op je gerekend. Dat geldt voor de ander natuurlijk net zo goed. Heb je allebei even een sportdipje, zorg dan dat je gewoon een datum en tijd afspreekt om samen te gaan sporten en merk hoe fijn het is om weer bezig te zijn. Dan kan je het een volgende keer misschien ook weer eens alleen doen.

5 Maak van sporten (weer) een gewoonte

Mensen zijn gewoontedieren. Dingen die tot je standaardritme behoren voer je bijna moeiteloos uit. Alsof je er niet eens bij na hoeft te denken. Als je er wat sporten betreft even ‘uit’ bent, kan je je voorstellen dat het heel moeilijk is om weer te beginnen. Het is simpelweg geen gewoonte meer. Gelukkig kun je het tij keren door het wel weer die gewoonte te maken. Hoe? Door op een vaste dag/tijd te sporten, telkens dezelfde sport of workout te kiezen of samen met hetzelfde sportmaatje te gaan sporten. Je zult zien dat het na een paar weken weer helemaal in je systeem zit en je er stukken minder moeite mee hebt dan die eerste keer.

Hoe hou jij het (thuis) sporten vol? En heb je nog een goede tip wat te doen als je je motivatie om te sporten kwijt bent?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.