SPORT

Schouderklopje

27 maart 2011

Hoewel goede voornemens normaal gesproken niet aan mij besteed zijn, besloot ik het er afgelopen jaarwisseling toch eens op te wagen. Met nog minder dan een half jaar voor de bruiloft wilde ik graag wat kilo’s (en bijbehorende centimeters) kwijt. Ik sportte al, maar besloot dat intensiever te gaan doen en paste ook mijn voedingspatroon aan (lees: minder snoep en normale porties).

Samen met collega en vriendin Lisette ging ik de uitdaging aan. In totaal moest er van mezelf in eerste instantie 8 kilo af, maar dat doel heb ik later bijgesteld tot 11 kilo. Inmiddels kan ik met gepaste trots meededelen dat de teller op 6,5 kilo staat. Elke week was er wel wat af, niet altijd even veel, maar ik vind het belangrijker dat het geleidelijk gaat dan dat ik aan het jojo-en sla. Ik merk al duidelijk dat broeken losser zitten (en ik sommige ECHT niet meer aan kan ;-)) en ik zelf ook lekkerder in mijn vel zit. Als dat niet motiveert…

Ik denk dat vooral het intensiever sporten echt een verschil heeft gemaakt. Van 1 a 2 keer in de week een uurtje ben ik nu wekelijks 3 uur in de sportclub te vinden, waar ik RPM (spinning), bodypump en XCO doe. Daarnaast ben ik 3 weken geleden met een groepje dames van de sportclub een loopgroepje gestart. Een half jaar geleden moest ik er nog niet veel van hebben, maar ik ben dit keer erg gemotiveerd het vol te houden. Sowieso is het een goede stok achter de deur dat ik er niet in mijn eentje voor sta. Een aantal dames gaan voor de halve marathon in oktober, maar ik heb mijn doel in eerste instantie op 10 km gezet. Hoewel we het heel rustig opbouwen, ben ik er wel 3 keer in de week een half uurtje mee bezig en dat voelt tot nu toe erg goed.

Omdat ik vind dat ik goed bezig ben, heb ik mezelf verwend met een nieuwe gadget die naast erg leuk ook nog eens erg handig is: een hartslagmeter. Deze om precies te zijn. Naast je hartslag wordt ook het aantal calorieën dat je tijdens het sporten verbrandt weergegeven en worden al je resultaten bijgehouden. Ik ben er nu al helemaal verslaafd aan telkens als ik gesport heb het horloge aan te sluiten op mijn laptop zodat mijn ‘diary’ weer wordt bijgewerkt.

Ik ga dus vrolijk zo door en hoop over een week of 10 te kunnen melden dat ik ook de resterende 4,5 kilo kwijt ben!

5 Comments

 • Reply Lisettte 27 maart 2011 at 22:07

  Project MonaLisa geslaagd :)… zo benieuwd hoe die jurk nu staat… hij stond al zo mooi!!

 • Reply Carmen 2 april 2011 at 16:07

  Ik had net toch een reactie geplaatst??

 • Reply Carmen 2 april 2011 at 16:08

  nouuuuu waar is hij nou gebleven :'(

  • Reply Monique 2 april 2011 at 21:07

   Reactie foetsie?? Jammer 🙁 Kun je het nog een keer proberen misschien, ben wel benieuwd wat erin stond haha… X

 • Reply Suusie 3 april 2011 at 21:59

  Tien kilometer rennen vind ik al een behoorlijk hoog doel hoor – dat is mij nog nooit gelukt, na drie maanden trainen kon ik 6 a 8 km maar toen werd het winter (en te koud en te vervelend om te lopen).

  Ik denk dat als je vijf kilometer kunt lopen straks, dat je dan al mag zeggen dat je een eerste doel hebt behaald. Maak je het ook wat meer behapbaar voor jezelf. 😉

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.