SPORT

Mijn sportroutine

17 augustus 2019
sportroutine

Twee keer per week fiets ik naar de sportschool. Vrij fitnessen doe ik er eigenlijk nooit. Ik kom er alleen voor de groepslessen. Waar ik eerst nog weleens wat wisselde wat betreft type les, dag en tijd, heb ik nu al geruime tijd een vaste sportroutine die me erg goed bevalt. Tijd dus om die hier eens te delen!

Ik sport bij Basic-Fit (no spon trouwens). Voorheen was dat Health City en daar weer voor sportte ik bij Fitness First. De luxe van een sauna/stoomcabine en kinderopvang is er bij Basic-Fit niet, maar de groepslessen vind ik van goede kwaliteit en de vestigingen waar ik sport liggen allebei op fietsafstand van mijn huis. Ideaal!

Bodypump – barbell workout

Bodypump van Less Mills is een groepsworkout waarmee je met behulp van een barbell met gewichten, je hele lichaam versterkt. In 60 minuten werk je onder leiding van een instructeur een programma af waarbij je alle belangrijke spiergroepen aanpakt met de beste krachtoefeningen. Zoals bij alle andere Les Mills programma’s, wordt een les elke 3 maanden vernieuwd met nieuwe muziek en nieuwe choreografie.

Bodypump deed ik al toen ik nog studeerde, zo’n twaalf(!) jaar geleden. Ik deed het een paar jaar, toen stopte ik en heb ik het jarenlang niet gedaan. De drempel om weer te beginnen was hoog, want als je eenmaal met een bepaald gewicht traint, is het niet leuk om weer van voren af aan met een lager gewicht te moeten starten. Uiteindelijk deed ik dat ongeveer twee jaar geleden toch en sindsdien heb ik de smaak weer helemaal te pakken. Ik vind het heerlijk om mezelf uit te dagen en in het zweet te werken op fijne muziek.

Xcore – extreme core training

De andere les die ik volg heet Xcore, al noemen de meeste mensen die er bekend mee zijn het volgens mij ‘XCO’. Dit is een intensieve core training (de kern van buik-, rug en heupspieren) met behulp van een XCO-trainer. Nee, dat is niet de instructeur, maar een buis gevuld met een bewegende massa granulaat. Aan het begin en aan het eind van elke beweging zorgt die buis ervoor dat je spieren en bindweefsel extra belast worden. Deze workout doe ik al zo’n tien jaar ononderbroken en vind ik nog steeds heel leuk om te doen. De laatste jaren is de choreografie een stuk uitdagender geworden, waardoor het ook echt een conditietraining is geworden.

Heb jij een vaste sportroutine en zo ja, waar bestaat die uit?

2 Comments

 • Reply Kirsten Mamagisch 17 augustus 2019 at 09:58

  Toen ik nog 5 dagen per week sportte, deed ik ook vaan Body Pump, al heette het bij onze sportschool ClubPower. Ook Xco heb ik heel veel gedaan, net als ClubYoga (BodyBalance) en alle sportdanslesjes zoals Zumba en ClubDance. Ik vind sporten in groepslessen ook het leukst, maar kan mezelf ook prima een uurtje op een matje uitdagen met diverse oefeningen. Ik was een kei op zo’n halve balansbal!

  Hier aan de overkant is ook een sportschool verbouwd naar BasicFit, en ik wil toch weer even gaan informeren, want ik mis het sporten toch echt wel. En als de sportschool letterlijk maar 2 minuten lopen is, is de drempel ook minder hoog om even snel een uurtje te gaan.

 • Reply Joyce De Koning 23 augustus 2019 at 07:21

  Ik mis het nog steeds (HealthCity). De sportschool waar ik dadelijk naartoe wil (na de bevalling) biedt slechts twee keer in de week bodypump aan (hoe dan). Gelukkig zit er in Eersel straks een hele goede sportschool die het vaker aanbiedt. Net voordat ik zwanger werd van onze ‘Roos’ deed ik zo’n 2 x in de week pump en thuis meestal 1 x in de week een BBG van Kayla. Juist omdat de choreo van XCORE zo pittig is geworden vond ik het heel moeilijk om weer in te stappen…

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.