SPORT

Mijn favoriete workout… XCO!

23 januari 2013

Dagelijks bloggen valt niet mee. Dagelijks een goed onderwerp verzinnen om over te bloggen is zo mogelijk nog moeilijker. Na mijn overheerlijke maar niet zo vreselijk gezonde recept van gisteren, leek het me goed vandaag met een sportieve tegenhanger te komen.

Elke dinsdag en als het me lukt ook op donderdag of vrijdag, doe ik aan XCO. ‘Wat?!’, vraag je je misschien af. XCO, staat voor ‘extreme core training’ en houdt in dat je in 45 minuten je hele lichaam traint. Je spieren, conditie en bindweefsel worden flink aangepakt. Hoe? Tijdens de les doe je oefeningen met de ‘XCO-trainer’, een metalen buis gevuld met grit die je op verschillende manieren heen en weer beweegt, zodat een zogenaamde ‘reactive impact’ op je spieren ontstaat.

De oefeningen doe je op een vaste mix muziek die elke drie maanden wijzigt. De muziek is opzwepend en zorgt ervoor dat die 45 minuten voorbij vliegen. Althans, zo werkt dat bij mij. Na een les voel ik me voldaan, heb ik enorm veel energie en ben ik super vrolijk. Ik denk dat ik na ruim twee jaar XCO-ervaring wel kan stellen dat ik verslaafd ben 😉 Als ik een week niet kan, mis ik het echt!

Oké, ik ben me ervan bewust dat dit een reclameboodschap lijkt, maar zo is dat niet bedoeld. Wel wil ik graag dat meer mensen weten dat deze workout bestaat. Gewoon, omdat het zo leuk is! Dus… heb jij je goede voornemens nog niet concreet vormgegeven of kun je maar geen sport vinden die je leuk genoeg vindt, dan zou je eens bij de lokale sportschool moeten informeren of ze daar XCO geven. Helaas is dat nog lang niet overal het geval, maar gelukkig gaan steeds meer sportscholen ‘om’!

Bekijk hier een filmpje waarin je ziet hoe de XCO-moves eruit zien!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.